A TEK csak wellness-szállodából tudja védeni a határt

A TEK csak wellness-szállodából tudja védeni a határt

Az új magyar feudalizmus egy különösen szép képe sejlik föl abból a levélből, amit a belügyminiszter váltott egy ellenzéki képviselővel:

jönnek a tartományúr lovagjai, nincs szállásuk, hát kidobják a polgárokat a fogadóból.

A fogadós meg reszketve olcsón adja nekik a szállást, és még örülhet, hogy ennyivel megúszta.

zkafr2.jpgMég szeptember végén az Egyenlítő blog írt először arról, hogy a rendőrök között is vannak egyenlők és egyenlőbbek.

A TEK emberei a 4 csillagos szegedi Novotelben dőzsöltekmiután összeverték a menekülteket a röszkei csatában, miközben a szerb határra vezényelt közrendőröknek és -katonáknak nem volt rendes fedél a fejük felett, és enni is alig kaptak. (Volt, hogy a kerítést építő katonáknak az arra járó politikusok adtak enni.)

Akkor megkérdeztük a TEK-et, mi indokolta és mennyibe került, hogy wellness-szállodában helyezték el a miniszterelnök magánhadseregét, de nekünk nem válaszoltak. Egy országgyűlési képviselővel viszont már nem tehették meg ugyanezt. A PM-es Szabó Tímea Pintért kérdezte egy hasonló dunántúli esetről. Ami arra is rámutat, hogy a dolog nem egyszer fordult elő.

Miközben október második felében a Marcaliban elszállásolt készenléti rendőrök szénmonoxid-mérgezést kaptak, a TEK emberei a zalakarosi négycsillagos Aphrodite-Venus Hotelben laktak:

létezni se tudnak már wellness-szállodák nélkül.

A TEK lefoglalta a szállodát, ami miatt a már korábban szállást foglaló mezei polgárok dobhatták a kukába a hosszú hétvégéjüket. A terrorelhárítók arra hivatkoztak, hogy

“állampolgári kötelességük szállodát biztosítani”.

(Ez persze nincs így, de a hotel inkább nem vállalta a hatósági vegzálást, és visszamondta a civileket.)

A Szabónak írt válaszában a belügyminiszter nem említi a rendőrségi önkényt, amivel lefoglalták a szállodát, de utal az inkompetens kétségbeesésre

A TEK esetében a szállásfoglalást különösen nehezítette, hogy a TEK állományában szolgálatot teljesítő hivatásos állományú személyeket a társszerveknél szolgálatot teljesítő munkatársaknál később vezényelték a helyszínre, melynek következtében a szabad kapacitással rendelkező, alacsonyabb kategóriájú szálláshelyek általuk már lefoglalásra kerültek.

Eszerint a TEK-nél nem nézték az állami tévét, és nem tudták, hogy nagy számban terroristák várhatók (igaz, ők nem találkoztak eggyel sem), és már csak akkor tudtak leruccanni vidékre, amikor a Balaton-parti szállások mind elfogytak. Persze október második felében ki is akarna a Balaton-partra menni?

Pintér azt írja, hogy a TEK-esek kétheti szállása 25 millió körüli forintba került, és hogy VALAMENNYI szállásadóval a piaci ár alatt sikerült megállapodni.

zkafr.jpgÉrdekes elképzelni, amint a hoteligazgató nemet mond a TEK-nek, és inkább büszkén áll a NAV-, illetve a tűzveszélyességi vizsgálat elébe. De nem. Láttuk, hogy már lefoglalt szállásokat is visszamondtak, hogy aztán

kiadhassák a TEK-nek a piaci ár alatt.

Inkább olcsón szállásolták el az államilag eltartott privát biztonsági céget – az ilyet hívják máshol védelmi pénznek -, csak hogy ne legyen nagyobb bajuk belőle.

Pintér azt is hangsúlyozta, hogy

Az állomány a szállások elfoglalása előtt külön vezetői utasítást kapott arra vonatkozóan, hogy a szállodában esetlegesen elérhető extra szolgáltatások igénybevétele senki számára nem engedélyezett.

De kötelező tudnia azt egy belügyminiszternek, hogy a wellness-szálloda attól wellness-szálloda, hogy a máshol extrának tekintett szolgáltatások, mint a termálfürdő, a szauna, a jacuzzi és a konditerem eleve benne vannak az árban?

Ugye, nem kötelező?

(Képek: wellnesshotelaphrodite.hu. A második képen valószínűleg NEM rendőrök vannak.)

Facebook Comments