Amiért előbb Hajdu Jánost kell kirúgni, majd az egész TEK-et szétzavarni

Amiért előbb Hajdu Jánost kell kirúgni, majd az egész TEK-et szétzavarni

Olyan ez a sztori, mintha Dan Aykroydot és Chevy Chase-t néznénk csetleni-botlani a “Kémek mint mi” című, nyolcvanas években készült filmben. Csak nem vicces. 

  1. Minden ott van: az erőszakos, bunkó orbáni magánhadsereg, közpénzen kitömve, akik odamennek és beletérdelnek bárkinek a mellkasába. (Üvöltözés, füstgránát, símaszk, golyóálló mellény, ami kell.)
  2. Aztán ott van emelni a hülyeségfaktort Németh Szilárd, aki még rátesz az egyre inkább kínossá váló ügyre még egy lapáttal. Elképesztően mellélőtTEK (ahogy a pesti vicc mondja), bődületesen, megint, sokadszorra, erre jön Németh Szilárd és megmagyarázza. 

A TEK újabb melléfogásával tele van a magyar, sőt, mostanra a külföldi sajtó is. Volt nekik pár, emlékszik még valaki a jedi-lovagra a Műegyetemen? Amikor

Luke-re futott a TEK?

Vegyük a mostani esetet: a TEK nagy dérrel-durral letartóztatott pár szerencsétlent, akik a veszprémi erdőben második világháborús robbanószereket, meg fegyvereket gyűjtöttek össze. A hobbi-műgyűjtőket a TEK úgy próbálta beállítani a nyilvánosság előtt, sőt, a nemzetbiztonsági bizottságnak is, az ügyészségnek is, mintha nemzetközi terroristák lettek volna. Mindjárt

iszlamista terroristák. 

És átment. A bizottságon is, az ügyészségen is. A bíróságon kapta fel valaki a fejét, aki gondolkozott is, mielőtt meghúzta volna a ravaszt. 

rezsiszilard.jpg

A rezsibiztos sajtótájékoztatót tart

Maga az, hogy a műgyűjtőket terroristának nézték, az szakmai hiba. De azt már nehéz kimagyarázni, hogy utána miért hazudtak, tévesztettek meg hatóságot, közvéleményt, nemzetbiztonsági bizottságot. Ez már nem szakmai hiba. Ez óriási bukó. Amire Németh Szilárd még rátett egy lapáttal. (Mindig azt hisszük, nem lehet tovább fokozni.)

Az igazság persze nagyon távol van ettől a hőbörgéstől és mellveréstől. Annyira, hogy a bíróság szabadlábra helyezte a műgyűjtőket. Persze, nem kellett volna robbanószerekkel rohangászniuk. De

a hobbi-műgyűjtők és a terroristák között azért van akkora különbség,

hogy azt még az egyszeri terrorelhárítónak is észre kellene vennie. Még akkor is, ha a símaszk felcsúszik akció közben és a TEK-es nem lát, csak lő. 

TEK és az őket megvédő Németh Szilárd rezsibiztos az egész orbáni rendszer legemblematikusabb figurái: akik eredményt produkálnak a Vezérnek, bármi áron. A tipikus láncos kutyák, akiket a Vezér néha szabadon enged és akkor rombolnak.

Ha a fideszes kampányhoz, az emberek félelemben tartásához dizshádista terroristákra van szükség, akkor szerzünk párat. Janikám, vidd a fijjjjúkat, hadd gyakorlatozzanak kicsit. 

Aztán jött Németh Szilárd, a rezsibiztos, aki teljesen olyan stílusban beszél, mintha a mátészalkai Áfész előtt a reggeli műszakkal dobta volna be a barackot. (Csak öltöny van rajta, és kétszázszor annyit keres.) Ő aztán szépen helyretette a közvéleményt a szokásos pitbullos kommunikációjával: mindenki hülye, az orbáni Sonderkommando jó munkát végzett, mégiscsak robbanóanyag volt a hobbigyűjtőknél. 

tek_1.jpg

Nézzük akkor csak a szikár tényeket:

– A TEK sokadik alkalommal futott lukra, hibázott óriásit és a rendelkezésre álló információk alapján sokadszorra kezelte a helyzetet rosszul, erőszakkal, bután. Ezért még az olyan barbár, keleti országokban is, mint pl. Románia, a vezetőnek le kellene mondania. Talán még a vezető vezetőjének is, aki jelen esetben a belügyminiszter:

Hajdu Jánosnak mennie kell. 

– Hazudtak a Nemzetbiztonsági Bizottságnak és a közvéleménynek. Mindezt azért, hogy önmagukat fasza csávónak tüntessék fel, legyen eredmény, lehessen terroristát mutogatni Magyarországon, menjen a Fidesz-kampány. Ez legalább is a hatóság félrevezetése, ami büntetendő – ennek alapján a TEK vezetői ellen,

Hajdu János ellen már vizsgálatot kellett volna kezdeményeznie az ügyészségnek. 

– Mindig megúszták eddig. Legfeljebb az adófizetők pénztárcája bánta, hiszen kártérítést nem egyszer kellett már fizetniük. Egyszer sem kértek különösebben bocsánatot, magasról szartak rá, ha ártatlanok élete, vagyona került miattuk veszélybe. Ez nem igazán a “Szolgálunk és védünk”-felfogás, hacsak nem arra gondolunk, hogy a Vezért szolgáljuk és védjük.  

– Ezek után a Fideszt vezető politikus a védelmébe veszi őket. Nyilvánvaló, hogy a legutóbbi baklövésnek nincsenek szakmai indokai. Csak a Fidesz akarta a TEK-et a kicsinyes politikai céljaira használni, mint a határmenti vízágyús incidensnél. 

– Magyarországon nem a dzsihádistáktól, hanem inkább a TEK-től kell félni. Mert ilyen alapon simán használhatják őket legközelebb az ellenzék, vagy a megmaradt szabad sajtó ellen is. (Lásd Ökotárs Alapítvány.) 

Ennek alapján a következő következtetéseket vonhatjuk le:

– Lesznek előbb-utóbb polgári áldozatok. Valaki olyan fog belehalni, aki nem követett el semmit, csak éppen rossz helyen volt, vagy az útjukba állt és nem emelte fel elég gyorsan a kezét.

Le fogják puffantani, vagy szimplán agyonverik. 

– Fizikai erejüknél és a politikai hátszelüknél fogva a TEK bármit szabadon megtehet bárkivel Magyaroszágon. Ez a demokrácia és az emberi jogok sárba tiprása. Ezért Magyarország nem demokratikus ország: működik benne egy olyan erőszakszervezet, amelyet nem ellenőriznek a polgárok, vagy állami szervek és csak személyesen a minielnöknek tartoznak beszámolóval

– A  mostani esetnek sem lesznek következményei. Majd Németh Szilárd leüvölti annak a fejét, aki ellent mer mondani. 

– A TEK nem szolgálja Magyarország érdekeit, a magyar állampolgárok védelmét. Kijelenthetjük, hogy csak kárára van az országnak, ráadásul iszonyatosan sokba kerül. Feladataikat előttük is meg tudta oldani a nemzetbiztonság és a rendőrség.

Az egészet meg kellene szüntetni. 

– A TEK és Németh Szilárd szimbolizálja legjobban a Fidesz-rendszerét:

legyél buta, erőszakos és még sokra viszed ebben az országban. 

Facebook Comments