Az MTVA új sajtófőnöke szerint a sajtó korrupt, dezinformál, zsarol, Magyarországot gyalázza és idegen érdekeket szolgál

Az MTVA új sajtófőnöke szerint a sajtó korrupt, dezinformál, zsarol, Magyarországot gyalázza és idegen érdekeket szolgál

Néhány hónapja volt hír, hogy a Belügyminisztérium titkosszolgálati kapcsolattartókat telepítene a sajtószerkesztőségekbe. A jogszabály-tervezetből azonban utóbb kiemelték a vonatkozó passzust, mivel felháborodás csaknem általános volt.

kobza.jpg

A később Tóbiás MSZP-elnökkel szembeni ízléstelen cikkéről elhírhedt 888 egyik szerzője viszont a felzaklatott sajtót támadtaSzerinte ugyanis nem volna semmi félnivalója a gumitalpúaktól a riherongy betűvetőknek, ha nem követnék el az alábbiakat:

  1. nagykövetségekre járás,
  2. idegen hírszerzőkkel smúzolás,
  3. Magyarország-gyalázó vagy a magyar érdekekkel szemben álló marhaságok írása,
  4. asszonyverés,
  5. felfüggesztett börtönbüntetések okosba’ intézése,
  6. lejárató cikkek írása,
  7. zsaroló cikkek írása,
  8. bűnözők mellényzsebéből való kikandikálás,
  9. az olvasók félrevezetése,
  10. dezinfomálás,
  11. a hatalommmal való baszkódás,
  12. korrupciós ügyekben való részvétel.

Mindezt bármiféle distinkció, konkrétum vagy bizonyíték nélkül, a sajtó egészére kiterjesztve, a 444-index-rtl külön kiemelve. Az mondjuk pikáns, hogy a szerző éppen a közpénzből finanszírozott habonyista blogban osztotta az észt asszonyverésről, korrupcióról, lejáratásról; de hát, istenem, kapott már a sajtó ennél durvábbat is.

Az Átlátszó nem sokkal később kiderítette, hogy a kM monogrammal szignált cikk szerzője bizonyos Kobza Miklós, aki 2004-től 2015-ig, a Habony-csapat tagjaként több munkakörben is dolgozott Orbán Viktor mellett. Például mint a miniszterelnök fotósa, beszédírója, Facebook-oldalának szerkesztője. A cikk szerzőségét Kobza nem tagadta.

Kobzáról korábban a vs.hu írt portrét, majd pénteken a Népszabadság közölte, hogy ő lesz a közmédiát működtető Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap sajtófőnöke. Elődje 2 napja távozott az MTVA-tól, mert

“nem tudta pacifikálni a sajtó és a köztévé között évek óta fennálló rossz viszonyt”.

Most tehát az MTVA arra készül, hogy éppen ellenkezőleg tegyen: pacifikáljon és jó viszonyt alakítson ki. Kétségbe nem vonható, hogy erre a feladatra egész Magyarországon Kobza a messze legalkalmasabb személy. A megfelelő ember a megfelelő helyen.

Az azonnali pacifikálás úgyszólván borítékolható.

(Kép)

Facebook Comments