Mit bizonyít, hogy Orbán kutyája Felcsút helyett Alcsúton él?

Mit bizonyít, hogy Orbán kutyája Felcsút helyett Alcsúton él?

alcsut_06_hatvan_puszta_magtar.jpg

  • Először is, hogy az Ember, Aki Még Sohasem Mondott Igazat Hazudott, tévedett egy falunyit, amikor a hot! magazin 2013-as szilveszteri számában úgy nyilatkozott, Nárcisz Felcsúton él. 
  • Másodszor: ennyi érnek a vagyonnyilatkozatok. Mégcsak felületes képet sem tudnak adni a politikusok vagyoni helyzetéről. Aki kicsit is ügyesebb, az egy jó strómannal bármekkora vagyont képest elrejteni.
  • Harmadszor: Orbán meg is tette. 

Végre magyarázatot kap az a kínzó rejtély, hogy miért hallgatott a kormánypropaganda, amikor a független sajtó maradéka azt kezdte feszegetni, Nárcisz talán nem is létezik. Pedig Kaminisky Fanni más ügyekben nagyon gyorsan tudott reagálni.

  • Képet posztolt például a washingtoni Lincoln Memorial előtt újságot nézegető Habonyról, hogy cáfolja, Orbán titkos tanácsadóját is kitiltották az Államokból.
  • Szintén képpel igazolta, hogy Rogán nem is utazott családostul a tavalyi BL-döntőre.

De Nárciszról semmi.

Kézenfekvő lett volna pedig egy mikrobusszal levinni néhány fotóst a kormányközeli médiumoktól, hogy megmutassák nekik a Felcsúton élő Nárciszt, a fekhelyét, a kedvenc labdáját, meg a helyet, ahol megrágta a kerítést. De ilyen kerítés nem létezik, a berendezett helyszín lebukott volna, és azzal

csak felhívják a figyelmet a hatvanpusztai haciendára.

Oda viszont nem vihették le a kézből etetett újságíróikat. Mert igaz ugyan, hogy – Ferenczi Krisztina nyomán – négy éve már megjelent a sajtóban, hogy Orbánnak dácsa készül, az még nem volt ismert, hogy be is költözik oda, valamint, hogy kihagyja a vagyonnyilatkozatából.

A kutya ügye rávilágít arra, hogy a miniszterelnök miniszterelnök nem hazudott, amikor tavaly decemberben Harangozó képviselőnek azt válaszolta az Országgyűlésben, hogy

egyszer próbálja ki, milyen az, amikor stadion áll a kertje végében. Olyan, mint ha egy autópálya közlekedne ott.

Nem is bírta a család sokáig. Na nem a hatalmas forgalmat, annyian nem járnak futballmeccsre Magyarországon. Pláne nem Felcsúton. De a két éven át tartó építkezés elől elköltöztek.kuvasz.jpeg

Amit eddig biztosan tudunk:

Kézenfekvő a következtetés: a család – amikor nem Budán -, akkor ott él, ahol a kutyája, ahol a családfőt főnöknek hívják, ahol a feleség irányította az építkezést. Azaz Alcsútdoboz-Hatvanpusztán, egy korábbi uradalmi majorban, amit idősebb Orbán cége birtokol, és Mészáros Lőrinc, az utóbbi 6 évben sokszoros milliárdossá vált, szerelőből lett földesúr bérel.

A birtok csak Orbán vagyonnyilatkozatából maradt ki. A miniszterelnök szerény vagyonnyilatkozata egy budai villa felét, néhány szántót, meg a felcsúti stadion melletti házat tartalmazza.

Szó sincs benne semmiféle ranchról, haciendáról, majorságról, dácsáról.

Ez nyilvánvaló, hiszen papíron semmi közük hozzá: tanyát Mészáros Lőrinc bérli. Ezt maga erősítette meg Ferenczinek. Ez további következtetéseket tesz elkerülhetetlenné.

Miféle bérlő már az, amelyik bérleményét felújítja a tulajdonos menyének instrukciói alapján, majd engedi beköltözni a tulajdonos fiát (menyét, családját, etc.)? Itt két lehetőség van. Az egyik rosszabb, mint a másik.

  • Az egyik, hogy a bérlemény felújításával és átengedésével Mészáros valamilyen szívesség ellenértékét fizeti ki. Például azt, hogy az utóbbi fél évtizedben az ország leggazdagabb emberei közé emelkedett.

De ekkor elég lett volna, ha csak felújítja, és nem bérli is a haciendát. És a felújítás – noha milliós – költségei össze sem vethetők azzal, amit Mészáros Lőrinc nyert az Orbánnal való nexusán. Az ár nem arányos az értékkel.

oviml.jpgTovábbi lehetőség az, hogy a felcsúti polgármester egyszerű stróman.

Ez mindent megmagyarázna. Azt, hogy egyszerű helyi vállalkozóból hirtelen szinte családtaggá válik. Hogy viharosan meggazdagszik. Hogy tanyát bérel, amit felújít, aztán átenged használatra Orbánnak. Hogy igazgatja a birtokot, mint egy

gazdatiszt.

Ez persze azonnal más világításba helyezné Mészáros sorozatban nyert közbeszerzéseit, meg a mérhetetlen földvagyont is.

És ez mind a 2000-es évek második félétől keletkezett, amikorra Orbánék megtanulták, micsoda politikai kárral jár, ha a miniszterelnök-pártvezér családja, rohamosan vagyonosodik. Elég csak Orbán Győző bányaügyeire emlékezni. Meg Lévai Anikó tokaji szőlőföldjeire.

Ne nyerjünk annyit, amennyit kértünk, ne mi kapjuk a legtöbbet.

Nyerje a Lőrinc, az a biztos.

És egy kuvasz bizonyítja be, hogy ami eddig csak sejthető volt, az igaz. Jó kutya.

Legalább jól tartanak, Nárcisz. Szép helyen élsz. Szívesen.

Facebook Comments