Mire utal, hogy a TEK lövészpáncélossal védi Ferihegyet?

Mire utal, hogy a TEK lövészpáncélossal védi Ferihegyet?

A teljes fogalmatlanság. Parasztvakítás 2.fh.jpg

  • Magyarországon nincsenek migránsok.
  • Épeszű ember nem választja ezt az országot még a polgárháború alternatívájaként se.
  • Ha volnának is migránsok, a Pintér idézte pesszimista német becslés is csak legfeljebb 1 százalékukat tekintené potenciális terroristának.
  • Magyarországon nem él több évtizede bevándorolt muszlim közösség, pedig szervezők és tervezők helyiek kell, hogy legyenek, ahogy Pintér fogalmazott: migránseredetű családból származnak.

Röviden: egyszerűen semmi nem utal arra, hogy Magyarországon nőtt volna a terrorfenyegetettség.

Ami amúgy mindig is létezett. A 91-es ferihegyi RAF-akciótól a 90-es évek maffialeszámolásaiig, a Torgyán és Szájer lakása előtti robbantásokig. Azóta Magyarország biztonságosabb hellyé vált. 

És a párizsi meg a brüsszeli merényletek (meg korábban a madridi és a londoni támadás) dacára biztonságosabb hellyé vált egész Európa. Hol vannak már az ólomévek?

Az ólomidőknek is nevezett 1970-es évek alatt számos, az elmúlt két évszázad anarchista aktivistái által elismert, „a tett propagandáját” követő csoportosulás jelent meg: a Rote Armee Fraktion (Vörös Hadsereg Frakció) Nyugat-Németorszagban, a Brigate Rosse (Vörös Brigádok) Olaszországban, az Action directe Franciaországban, a Sekigunha (Japán vörös csillag hadsereg) Japánban, a November 17. Görögországban, az IRA (Ír köztársasági hadsereg), a Cellules communistes combattantes (Harcoló kommunista csoportok) Belgiumban, az ETA, Weathermanaz USA-ban, a KP-ML és a Devrimci Sol Törökországban. (Forrás)

Néhány tucat (vagy akár néhány ezer) hipszterterrorista 

nem jelent komoly fenyegetést Európára.

Magyarországra még annyira se. Aki háborúról irkál, mint az állami pénzen kitartott habonyi propagandisták, az egyszerűen fogalmatlan

agyhalott.

És a Fidesz-kormány célja, hogy az is maradjon. Esetleg még nőjön is a számuk.

Aki elhiszi, hogy a terroristáknak atomerőművek lehetnek a célpontjaik, mert a repeszbombák képesek kárt tenni a containmentben, vagy hogy egyáltalán civilek eljuthatnak addig, az meg is érdemli. Ha viszont hagyjuk, hogy az ilyenek kerüljenek többségbe (vagy inkább maradjanak többségben), akkor mi is megérdemeljük.

Egy BTR-80-as lövészpáncélosra már eleve semmi szüksége nincs terrorelhártó alakulatnak. Az nehéz terepre való, kisebb akadályok leküzdésére, meg hogy védje a benne ülőket. Azt az összesen 7 embert, akit a személyzeten kívül szállítani tud. Erre egy kisbusz is képes, és az is kilőhető RPG-vel, meg átlőhető géppuskával.

  • Milyen terepre, meg ellenfelekre számított, aki odavezényelte őket (meg aki egyáltalán állományba vette)? 
  • Mit fognak csinálni a géppuskáikkal?
  • Lelőnek mindenkit a check-in pultnál?
  • Belerohannak a repülőbe a páncélossal, ha azon történne túszejtés?

Egy lövészpáncélos a reptéren egyszerre teljes fogalmatlanság, meg a parasztvakítás kimaxolása. Egy öngyilkos merénylő egy BTR-80-asból is csak egynek látszana a reptérre menő sok bőröndös utas közül.

A csütörtökön bejelentett törvénymódosítási javaslatok pusztán technikai részletek. És valóban

  • kinek lehetne kifogásolnivalója azon, hogy a katasztrófahelyszínekről ezután ne lehessen civileknek telefonálni, hogy a mentősöknek, meg a rendőröknek jusson térerő?
  • A telefonjainkat bírói engedéllyel eddig is lehallgathatták, a bankszámlánkba bírói engedéllyel eddig is belenézhettek. Semmi újdonság, a törvények ezt már korábban is megengedték.

A kérdés persze az, hogy lesz-e olyan bíró, aki komoly bizonyítékok nélkül is engedélyezi a lehallgatást. (Persze kire is kérnének engedélyt, ha a terroristák mind muszlimok és migránsok, Magyarországon meg – lásd feljebb. A probléma ezzel az, hogy ez

egyszerű beetetés:

a célja, hogy visszacsempéssze a politikai térbe az Orbánnak korlátlan hatalmat biztosító alkotmánymódosító javaslatot. Ami szerint a kormány saját határkörben két hónapra rendkívüli állapotot vezethet be, és ezt korlátlan ideig megismételheti, és az abban szereplő összes eszközzel élhet.

Ez legalábbis megosztotta a népeket, de ha lényegtelen, praktikusnak látszó, és a biztonságérzetet növelő javaslatokba burkolják, akkor sikerülhet nyomást gyakorolni az ellenzékre.

Nincsenek bevándoroltak, nem jönnek bevándorlók, nem nőtt a terrorveszély, tehát nyilvánvaló, hogy terrorveszély van, ezért adjunk korlátlan hatalmat Orbánnak.

  • Ha az ellenzék enged, akkor Orbánnak meglesz a saját felhatalmazási törvénye.
  • Ha az ellenzék nem enged, akkor veszíteni fog a támogatásából, mert nem hajlandó megvédeni a Zembereket.
  • Ha meg egyik se, legalább addig se Orbán kutyájáról, meg a hatvanpusztai ranchról van szó.

Ilyenformán, ha a kinek érdeke (cui prodest) logikában gondolkodunk, akkor a brüsszeli merényletek úgy kellettek Orbánnak, mint egy falat kenyér.

Nem mindig örülünk, ha igazunk van.

Facebook Comments