Orbánt nem tisztázza a vagyonnyilatkozata

Orbánt nem tisztázza a vagyonnyilatkozata

hp.jpg

Ezt mi se mondhattuk volna szebben. Péterfalvi Attila, az adatvédelmi hatóság elnöke szerint

  1. közpénz nem veszíti el közvagyon jellegét.
  2. az állam nem kegyet gyakorol, amikor adatot szolgáltat, hanem az a természetes.
  3. a vagyonnyilatkozatok alkalmatlanok a politikusok vagyoni viszonyának az ellenőrzésére: a rendszer semmire sem jó, csak egy politikai fegyver, és csemegézésre alkalmas.

Ha elfogadjuk Péterfalvi állításait (és mi okunk volna nem tenni), abból viszont az következik, hogy nemcsak Kósa nem mond igazat, Orbán is hazudik, amikor azt állítja, vagyonnyilatkozata tisztázza őt a vagyonelrejtés, Mészáros Lőrinc strómanként, vagyonkezelőként való használatának gyanúja alól.

Hát nem.

Mivel az MNB-pénzek Matolcsy által történő ellopásának ügyével Ádertől Kövéren át Péterfalviig mindenki egyetért (kivéve persze a tolvajt és fedezőit), nézzük a másik ügyet.

A Fidesz, illetve Orbánék alapvetően két taktikát választottak a hatvanpusztai ranch dolgának kivédésére. (Már persze az elhallgatáson túl: próbáljanak csak az ügyről az állami médiából, a TV2-ből, Habony vagy Széles sajtóbirodalmából tájékozódni.)

Az első esetben viszont az a kérdés, hogy ha az Orbán-család nem lakik ott vagy nem használja nyaralónak a ranchot, akkor

miért tartózkodik ott életvitelszerűen Orbán Gáspár kutyája?

Akihez ráadásul a kutya gazdájának felmenője is könnyen hozzáfér. Mondhatni Nárcisz kéznél van. Ez nem arra utal, hogy az Orbán-család nem használná a birtokot.

Ha viszont használja, és – ami kétségtelen – id. Orbán Győző cégének tulajdonában van a ranch, akkor

mi magyarázza azt, hogy Mészáros Lőrinc 10 évre kibérelte azt 155 millió forintért?

Nem is ő használja, de fizet érte egy tisztes összeget. Rejtélyes.

Kínzó kérdések, amik válaszra várnak. Ezeket nem válaszolja meg az, hogy a vagyonnyilatkozatban nem szerepel a hatvanpusztai hacienda. (Ha Rogánnak lett volna strómanja, akiben megbízik, az ő lakása se nőtt volna.)

Tetszettek volna megpróbálni másként elrejteni a ranchot. Vagy egyáltalán nem is kellett volna elrejteni. De akkor meg azt kellett volna megindokolni, hogy a családnak miből van pénze egy korábbi főhercegi majorságra.

A nagy hiba persze az volt, hogy előálltak Nárcisz kutya fényképével. Ha az nincs, nincs semmi sem. Ki olvas manapság Ferenczi Krisztinát?

(A kép forrása)

Facebook Comments