A Fidesz újabb döbbenetes sikere

A Fidesz újabb döbbenetes sikere

A Habony-fiúknak már megint nagyon messzire elgurulhatott a gyógyszere. Azt írják az egyik közpénzen kitartott médiatermékükben, hogy 

Itt az ideje, hogy a szocik köszönő levelet írjanak Orbánnak.

gfg.jpg

Mert szerintük az, hogy az MSZP már egyedül, a többi nemjobboldali párt nélkül is megelőzte a közvélemény-kutatásokban a Jobbikot, az

a Fidesz politikájának köszönhető.

A világban nem lehetett úgy az európai fasizálódásról, a szélsőjobb előretöréséről írni az elmúlt 5 évben, hogy a Jobbik ne szerepelt volna benne, mint az egyik példa. (…)

A Fideszben ezt nagyon jól tudják. Nem véletlenül dolgoztak annyit a Jobbik politikai blöffjeinek leleplezésén, nem véletlenül próbáltak rávilágítani annak kormányképtelenségére és üzeneteinek valódi tartalomnélküliségére. Nehéz feladat volt, de mintha a stratégia működne, mintha a Jobbik valóban visszaszorult volna, mintha valóban lelepleződött volna szavazói előtt. (…)

Magyarország az egyetlen ország, ahol a kormányzópárt stratégiája képes volt a szélsőségek további erősödését fékezni, amiből a baloldal is némileg profitálhat.

Ha jól értjük, akkor tehát a baloldalnak (nemjobboldalnak) azért kellene hálát éreznie a Fidesz felé, mert az azzal marginalizált egy szélsőjobboldali pártot, hogy átvette a témáit, az elképzeléseit, megoldásait és a módszereit.

  • Annak kellene örülnie, hogy a Fidesz lett a Jobbik.

  • Hogy az egykori liberális, majd jobbközép pártból egy szélsőjobboldali populista párt lett.

  • Hogy Magyarországon marginális ellenzékből kormányra került a szélsőjobboldal.

A második világháború, azaz több mint 70 éve először. És ehhez még választások se kellettek.

Hát, tényleg nagyon örülünk.

Mintha Sztójay Döme azzal érvelt volna, hogy a tisztelt népbíróság enyhítő körülményként vegye figyelembe, ő csak a szélsőségesek további erősödésének megakadályozásán fáradozott. Ti. azért deportáltatta a vidéki zsidókat, nehogy kormányra tudjanak kerülni a nyilasok.

Micsoda siker.

Facebook Comments