Az 5 legkegyetlenebb orvos a történelemből

Az 5 legkegyetlenebb orvos a történelemből

A történelem során praktizált néhány különösen kegyetlen orvos, akik hatalmukkal visszaélve nem gyógyítottak, hanem pont hogy ártottak betegeiknek, sőt sok esetben meg is ölték őket. Bemutatjuk minden idők 5 leggonoszabb, legőrültebb orvosát.

2.png

5. Walter Freeman – Lobotómia jégcsákánnyal

walter_freeman-lobotomy.jpg

1936-ban Egas Moniz kidolgozta az egyik legborzalmasabb orvosi módszert, amiért még ráadásul orvosi Nobel-díjat is kapott. Ez volt a lobotómia, vagyis az ember szemüreg feletti agylebenyének leválasztása. Freeman e módszer leghíresebb követője volt, aki az operációt továbbfejlesztve egy jégvágóval szabadította meg skizofrén betegeit pszichológiai problémájuktól… és nem mellesleg értelmi képességeiktől.  A kortársai által sztárnak tartott orvos körülbelül 2500 ember koponyáját ütötte át. Volt, hogy egy nap 25 nőt is megoperált – ugyanazzal a jégcsákánnyal! -, és gyakran folytatta a műtéteket azok után is, ha valaki éppen meghalt a beavatkozás következtében.

Végül számos tragikus eredmény hatására felhagyott véres praxisával. Utolsó éveiben egy lakóbuszban járta az Egyesült Államokat, és életben maradt pácienseit próbálta meggyőzni arról, hogy jót tett velük. Nem mintha értelmi fogyatékossá vált betegei ezt felfogták volna.

4. Harry Howard Holmes – sorozatgyilkosság a hotelben

download_7.jpg

Harry Howard Holmes a Michigani Orvostudományi Egyetemre járt, és már az egyetemi évei alatt is rendszeresen lopott el tetemeket. Eltorzította őket, majd azt találta ki magyarázatként, hogy mind balesetben hunyt el. Diplomája megszerzése után Chicagóba költözött, ahol megszerezte egy hotel tulajdonosi jogát. A hotelben ezután folytatta a furcsa kísérletezést a holttestekkel. Emellett azonban gyakran megesett az is, hogy nőket fojtott meg. Szerveiket eladta orvosi iskoláknak, és csak a csontvázakat tartotta meg. 

Vélhetően 27 gyilkosságot követett el így, amelyek közül 9-et vallott be. Ő volt az első sorozatgyilkos, akit Amerikában akasztás általi halálra ítéltek.

3. Carl Clauberg – sterilizálás savval

carl_clauberg_2.jpg

Clauberg náci nőgyógyász volt, akit nem a gyógyítás céljából küldtek a koncentrációs táborokba. Heinrich Himmlertől azt a megbízást kapta, hogy fejlesszen ki egy egyszerű, olcsó és hatásos módszert a nők tömeges sterilizálására. Clauberg főként Auschwitzban folytatta le kísérleteit. Egyik borzalmas módszere volt a savöntés a méhbe. A sérült méhet kioperálta, majd további tanulmányozásra Berlinbe küldte, de gyakran végzett boncolást pusztán tanulmányozás céljából.

Egyes információk szerint közel 300 nőn kísérletezett kegyetlen módszereivel. A háború után letartóztatták, ám Clauberg meghalt a bíróság elé állítása előtt.

2. Shiro Ishii – megfertőzött kutak, repülőből szórt baktériumok

1dda7814a12d701d5a481485eaebf79d.jpg
A II. világháború idején nem csak a náci Németországban volt példa borzasztó orvosi tevékenységre. A távol-keleti hadszíntéren a japán császári hadsereg orvosa, Shirō Ishii szintén embertelen kísérleteket folytatott. A megszállt Mandzsúriában a helyi lakosságot, valamint az amerikai és brit hadifoglyokat feláldozva emberi kórokozókat tenyésszen. A pusztán technológiai kísérletek és kórokozó-termelés céljából sok ezer embert öltek meg leírhatatlan brutalitással.

Ez azonban még csak a kezdet volt. Ishii 1939-ben engedélyt kapott új fegyverei nagyarányú bevetésére: kolerával fertőzték a kutakat, tífusszal kezelt élelmet adtak az éhező lakosságnak, a repülőgépek baktériumtenyészetet permeteztek, és porcelánbombákat szórtak a kínai városokra, amelyekből pestisfertőzött bolhák tömege szabadult a lakosságra.

1. Josef Mengele – kegyetlen náci ikerkísérletek

josef-mengele-twins.jpg
Mengele nevét valószínűleg sajnos mindannyian hallottátok már. Ő volt a világ legkegyetlenebb náci orvosa, aki szörnyű genetikai kísérleteiről vált hírhedté. Mengele Auschwitzban vált az ikerkutatások megszállottjává. A tábor területéről összegyűjtötte az összes ikerpárt, és hosszú órákon keresztül fájdalmas kísérleteket végzett rajtuk. Egy csecsemő ikerpárnak például bármiféle érzéstelenítés nélkül felnyitotta a mellkasát, hogy megfigyelhesse, egyszerre ver-e a szívük. Egy visszaemlékezése szerint egy éjjel mind a tizennégy ikret, akiken kísérletezett, egyetlen szó és arcrándulás nélkül sorban kivégezte.

Törpéken is végzett kísérleteket, és kedvenc tevékenységei közé tartozott a szemszínnel való manipulálás. Ennek során nem egyszer fecskendezett kék festéket a zsidó gyerekek szemébe. Ő végezte a leghátborzongatóbban a szelektálást is: komolyzenét dúdolgatva, sokszor mosolyogva intette a foglyokat jobbra, vagy balra. Mint aki boldog, hogy embereket küldhet a halálba.

Facebook Comments