Orbán Viktor annyira puritán, hogy magánrepülőgépen megy a BL-döntőre

Orbán Viktor annyira puritán, hogy magánrepülőgépen megy a BL-döntőre

Ha jönnek az oroszok, meg ha BL-döntő van, illetve lesz, akkor a miniszterelnök nem tud elég beteg lenni. De legalább nem a mi pénzükből utazik. Bár az “önerő” kicsit olyan, mint a saját láb, meg a saját erő.orban_csanyi_gaspar.jpg

Havasi Bertalan szerint Orbán 

az UEFA meghívására magánemberként vesz részt az eseményen. A belépőjegyet az UEFA biztosítja, a kiutazás költségeit pedig Orbán Viktor saját maga fizeti.

Ezzel csak két apró probléma van.

Az egyik, hogy az UEFA nem mint Orbán Viktor magánembert hívta meg (magánembereket nem szoktak meghívni a BL-döntőre a VIP-páholyba), hanem mint Magyarország miniszterelnökét. Akit nem mellesleg az UEFA korrupció miatt még éppen le nem mondott aktuális vezetője mindig meghív. De nem mint magánembert, hanem mint Magyarország képviselőjét.

A másik, hogy miből fizeti a repülőt. Hiszen saját bevallása szerint soha nem volt vagyonos ember. 

  • A miniszterelnök havi fizetése bruttó másfélmillió forint.
  • A Budapest-Milánó távolság majdnem 800 kilométer.
  • A piaci árakon az oda-vissza útra állásidővel minimum 20-25 ezer eurót, 6-7 millió forintot kérnek el a cégek.

Ha tehát Orbán valóban maga fizeti a magángépet, akkor az

5 havi fizetésébe kerül.

Ennyit azért megéreznek a családok. És ebben még nincs benne a költőpénz.

Vagy esetleg akkor nem mondott igazat, amikor azt állította, hogy soha nem volt vagyonos ember. Mert ha véletlenül mégis vagyonos volna, mint ahogy arra az időnként előbukkanó, de id. Orbán Győző vagy Mészáros Lőrinc nevén lévő, viszont az Orbán-család által használt vagyonelemek utalnak, akkor persze ez

neki nem tétel, aprópénz.

De akkor meg viccesen hangzik, hogy saját maga fizeti. Az önerő kicsit emlékeztet a saját lábra, meg a saját erőre.

Más a helyzet természetesen, ha nem kerül neki semmibe, mert például az OTP meghívta. Mert Csányi MLSZ-elnök is megy a meccsre. (Mint a fenti képen, amelyiken a tavalyi Barcelona-Juventus BL-döntőt nézi az Orbánokkal Berlinben.)

Akkor viszont az van, hogy a kisebb hatalmasság szívességet tesz a nagyobbnak. Lehet ezt szépíteni, csak nehéz. Valójában akkor 

Orbán kitartatja magát.

Ennek a verziónak ellentmond, hogy Havasi azt írta, Orbán fizet a repülőgépért, az OTP Air Invest meg azt, hogy az állami vezetők általában piaci áron veszik igénybe a szolgáltatást. Általában.

Még az a szerencse, hogy köztudott a magyar miniszterelnökről, mennyire puritán, meg plebejus. Mráz Ágoston Sámuel szerint legalább is.

Mert ha például nem lenne plebejus, meghosszabbítaná a felcsúti kisvasutat Milánóig.

Facebook Comments