Ritka nagy öngólt rúgott Kovács kormányszóvivő

Ritka nagy öngólt rúgott Kovács kormányszóvivő

A kormány gondolkodása beteg – és az a legjobb, hogy ezt magától a kormányszóvivőtől tudtuk meg.kz.jpg

Történt, hogy Kovács Zoltán interjút adott az udvari lapnak, és ebben akkorát rúgott saját kormányába anélkül, hogy észrevette volna, hogy a fal adta a másikat.

A kérdés:

Kért-e Soros vagy bármelyik hozzá köthető szervezet öntől vagy a többi érintett fideszestől cserébe bármit, ami ma már politikailag vállalhatatlan lenne?

A válasz:

– Természetesen nem, de egyébként az egy beteg gondolkodás, amelyik szerint csak azért, mert én onnan „támogatást” kaptam, utána másképp kellene viselkednem, gondolkodnom. Szerencsére ez akkoriban nem is volt szokás; sokkal inkább szólt a pluralista gondolkodás elsajátításáról, a marxizmus áporodott szellemének felszámolásáról és arról, hogyan lehet elkerülni azt, hogy csak egy világmegváltó gondolat mentén lehessen értelmezni a körülöttünk lévő világot.

Perfekt leírás. Tényleg, hogyan lehet?

Soros, aki pluralizmust akar, azt támogatta és támogatja, valóban a rettenetes ördög, Magyarország legnagyobb és leggonoszabb ellenfele volna?

Ha Kovács komolyan gondolja az általa mondottakat,

ha ők valóban nem viselkedtek Soros elvárásai szerint, akkor miből gondolja, hogy ez másoknál másként van?

  • Miből gondolja, hogy a Soros által támogatott civil szervezetek automatikusan Soros elképzelései szerint cselekszenek?
  • Ha így látja, akkor miért volt szükség hatósági vegzálásra és állami represszióra például a Norvég Alap pénzeit (pénzeinek egy részét) kezelő civilek ellen?
  • Miért kell őket megfigyelni, mi szükség van róluk titkosszolgálati elemzéseket készíttetni?
  • Miből gondolja, hogy egy kb. 40 százalékkal (tehát a választók kisebbségével) választást nyerő pártnak joga van az állami médiafelületek és elosztható pénzek 100 százalékához, hogy azon kizárólag saját gondolatait ismételgesse?
  • Miből gondolja, hogy Clintonéknak a támogatásért cserébe a szájukba kell rágni, mint gondoljanak Magyarországról, meg az Orbán-rendszerről?
  • Miért nevezi antidemokratikusnak, meg háttérhatalomnak azt a fajta gondolkodást, ami még szerinte se akar mást, minthogy ne egyetlen világmegváltó gondolat mentén lehessen értelmezni a világot?

Az interjú további részében Kovács persze eltekint az árnyalástól, és továbbra is egyetlen gondolat mentén értelmezi a világot. Eszerint Soros törekvései

  • megerőszakolják a magyar hagyományokat,
  • ellenkeznek a társadalom többségének a véleményével,
  • ellenkeznek a magyar érdekekkel,
  • elpusztítják a civilizáció alapjait.

Tehát ember- és külön magyarellenesek. Üldözendők. Irtandók. Nem ellenfél, akivel vitatkozni kell. Hanem ellenség, akit megsemmisíteni.

Kovács saját maga illusztrálja, hogy mit jelent a beteg gondolkodás, ami kizárólagosságra tör,

és amiről maga is beszél. Mit az egyetlen világmegváltó gondolat.

A kormányszóvivőnek természetesen igaza van. Tényleg a beteg gondolkodás a legjobb, a tökéletes kifejezés az Orbán-kormány paranoid politikájának a jellemzésére.

Facebook Comments