Magyarország durván kettészakadt

Magyarország durván kettészakadt

pl1.png

Közölt az Index egy közvélemény-kutatást, amely szerint az emberek (a magyarországi választók) kétharmada (67 százaléka) tart attól vagy nagyon tart attól, hogy  a menekültválság közvetlen veszélyt jelent saját vagy családja életére, gazdasági helyzetére.

Azaz kb 5,5 millió ember hiszi azt Magyarországon, hogy a migránsok majd elveszik a munkáját.

Vagy jönnek, és lelövik/felrobbantják/megerőszakolják.

Mindezt úgy, hogy tavaly ősz eleje óta gyakorlatilag nemhogy migránsok vagy bevándorlók nincsenek, de menekültek is alig vannak Magyarországon. És amíg voltak, addig se volt eszük ágában se itt maradni, letelepedni, bevándorolni ide.

Öt és fél millió ember. Ennyien veszítették el a józan eszüket. Szemben a maradék 30 százalékkal, akik inkább nem vagy egyáltalán nem tartanak attól, hogy a menekültek veszélyt jelentenének rájuk.

Lehet, hogy nekik feltűnt, hogy egyáltalán nincsenek is.

A múltkori Századvég-felmérésből az már kiderült, hogy

  • személyes tapasztalataink jellemzően nincsenek a menekültekről,
  • inzultus jellemzően azokat se érte, akik találkoztak velük,
  • viszont ki vagyunk téve az agymosásnak,
  • ezért kiemelkedően negatív a menekültek megítélése.

Ezt mutatja az Indexnek mért kétharmados rettegési arány is a Magyarországon nem is létező migránsok miatt. Persze az is lehet, hogy majd megint lesznek migránsok. vagy valaki majd be akarja telepíteni őket. De az is lehet, hogy

előbb a mutáns sündisznók inváziója éri el Magyarországot.

Hermann Göring birodalmi marsall nürnbergi fogságában azt mondta az őt kikérdező pszichiáternek, hogy 

a népet mindig rá lehet venni, hogy kövesse a vezetők parancsát. Ez nagyon egyszerű. Nem kell mást tenni, mint azt mondani nekik, hogy megtámadták őket, a pacifistákat pedig megbélyegezni, hogy nem elég jó hazafiak, és ezért veszélybe sodorják az országot.

A támadók a migránsok. A pacifisták meg a migránssimogatók. Vagy azok, akiknek feltűnik, hogy nincsenek is migránsok.

A nép meg maradt, aki. Balek.

Bátorkodnánk idecitálni a modern propagandairodalom egyik klasszikusát is, ha már erősen úgy tűnik, hogy a Fideszben, az Orbán-kormányban, a Habony-művekben is pontról-pontra követik az útmutatást

A tömeg befogadóképessége nagyon korlátolt, értelme kicsiny és éppen ezért nagyon feledékeny. Ezekből a tényekből kifolyólag tehát minden hathatós propaganda csak néhány pontra kell, hogy szorítkozzék. Ezt a néhány pontot és néhány tételt addig kell vezérszavakban ismételni, amíg az utolsó is megérti ebből a szóból azt, amit akarunk.

Tehát uszítás az ellenség ellen, és ezt egyszerű üzenetekben ismételni a végtelenségig. Ez a lényeg.

Vajon honnan tűnik olyan ismerősnek ez?

A közvélemény-kutatási eredményekből világosan kitűnik, hogy tévedtek azok az előrejelzések, amely azt jósolták, az internet-email-Facebook-twitter és az online lapok világában már nem lehet propagandát folytatni, mert a befogadó nem passzív, van lehetősége ellenőrizni az információt, és több forrást is megvizsgálni.

A náciknak még, hogy egyirányúsítsák az információhoz való hozzáférést, be kellett tiltaniuk és gyűjteniük a a világvevő rádiókat, hogy egycsatornás, ún. néprádiót osszanak ki helyette. 

Az orbáni propagandának erre nincs lehetősége, de nincs szüksége sem, mert

  • egyfelől milliók vannak ma Magyarországon, akik csak az állami médiából, bulvárhíradókból, helyi lapokból és rádiókból, tévé- és rádiószpotokból, óriásplakátokról tudnak tájékozódni. Ők könnyű célpontjai a kormánypropaganda egyszerű üzeneteinek.
  • Másfelől tele a net a olyan emberekkel, akiknek ugyan meglenne a lehetőségük többféle forrást összevetni és hozzáférni alternatív információkhoz, de hiányzik belőlük a kritikus gondolkodás képessége, és csak a végtelenül egyszerű világképükhöz illeszkedő adatokat veszik észre. Ők olvassák a Hihetetlen magazint, és hörögnek a kommentekben.

Magyarországon ma 67:03-ra vezetnek azok, akiket átmosott a kormánypropaganda.

A német tömegek egészen a II. világháború végéig kitartottak a nácik mellett, mert elhitték, hogy az egész világ – különösen a zsidók – azért fogott össze, hogy elpusztítsák Németországot. Föl nem tűnt nekik, hogy ők támadtak meg a többieket.

A Fidesz nem náci.

Csak a nácik módszereit használja, ezért tűnik egészen annak.

 

Facebook Comments