Pompás új rezidenciát építenek a parlament elnökének

Pompás új rezidenciát építenek a parlament elnökének

bal.jpg

A sok jó hír között kis híján elsikkadt az a kivételesen örömteli, hogy pompás rezidenciát építenek a parlament elnökének.

Bár feltételezhető, hogy az országgyűlés elnökei eddig sem szoba-konyhában tengették napjaikat, mégiscsak megmelegszik az ember szíve ha arra gondol, Kövér Lászlónak és hivatali utódainak méltó hely jut, ahol reggel, munkába indulás előtt elmerenghetnek azon,

mi értelme van még a parlamentnek manapság.

Annyi kétségtelenül, hogy ha van országgyűlés, akkor annak kell lennie elnökének is. És akkor annak az elnöknek kell rezidencia, amely felépítése, üzemeltetése, karbantartása munkahelyeket hoz létre, nem beszélve a felfegyverzett és titkosszolgálati jogokkal is felruházott bandériumáról. Amely, csak remélni tudjuk, nem csap össze mondjuk a Matolcsy-féle nemzeti bank hadseregével a nyílt utcán, mert az bizony lenne olyan, mint egy Kubatov féle Fradi B-közép versus DVTK-keménymag csata.

Igaz, a ligetbéli kopaszok akkor megmutathatnák mit tudnak és simán elhozhatnák nékünk a békét, és szétválaszthatnák őket.

De ne szaladjunk ennyire előre.

Szóval, lesz a házelnöknek új rezidenciája. Éppen most, amikor kiderült, hogy a két szolgálati autó mellé még havi jó hatszázezer forintnyi benzinpénzt is kap – ne kelljen az egymillió hétszázezernél valamivel több fizetéséből azt állnia. Mondjuk, hogy hova töltene ennyi benzint, ha a hivatalból járó kocsijait a rendőrség fizeti nem tudjuk, de ez már legyen az ő gondja.

És most juszt sem számoljuk ki, hogy egy átlagos magyar ápolónőnek hány hónapot kell három műszakban lejsztolnia ezért a pénzért, már csak azért sem, mert nem tudom, hogyan áll ma a font árfolyama.

És tényleg, az is micsoda egetverő demagógia lenne, ha most azzal folytatnám, hogy

  • rezidencia,
  • parlamenti irodaház a Kossuth téren,
  • földalatti folyosóval összekötve az országházzal,
  • királyi várbéli palota az uralkodónak,
  • kisvasút a sufnijától a stadionjáig,

miközben itt fekszik előttem a Somogyi hírlap csütörtöki száma, a  címlapon skarlát betűkkel ennyi: Szociális katasztrófa közelít, Minden eddiginél több a kilakoltatott család.

Persze ezek a családok maguknak keresték a bajt.

Miért nem lettek házelnökök és akkor most egészen más gondjaik lennének. Például, hogy az őrséget hol helyezzék el és hogy a biedermeier bútorhoz illik e a vízeséses poszter, valamint a damaszt abroszba belefujjhatjuk-e az orrunkat.

Szociális katasztrófa. Lárifári. Havi 47 ezer forintból nagyszerűen meg lehet élni, hallhattuk. És aki ügyes, annak az EU utat épít a birtokáig, a kőbányáiból megveszi a követ, stadiont kap a budija mellé, rabok dolgoznak a szőlőjében, miközben nektárt csepegtettél. A saját lábán áll, bár nekünk néha az az érzésünk, hogy a mi vállunkon áll az a saját láb, miközben a szar nekünk már az orrunkig ér. De  a büdös sem hallik az égig.

És különben is. Teljesen igazságtalan Kövér Lászlón számon kérni, hogy ennyit vagy annyit keres. Ha valakinek itt elégedetlenkedni lenne joga, na az éppen Kövér.

  • Hát hol van neki jó Mészáros gazdája, aki két kócolás között nevére vette az országot.
  • Vagy hol van Kövér Garancsija, akinek csak annyi a dolga, hogy az üzleti év végén kivegyen annyi pénzt, amennyit csak lehet  – és sokat lehet – aztán azt arra legméltóbb figyelmébe ajánlja, életem, halálom, kegyelmes királyom, a Market Zrt. profitját kezedbe ajánlom.

Nem, Kövér nem ilyen. Ő még azt is lediktálja valamelyik iródeákjának, hogy szerinte azért túlzásba nem kellene esni, és

legalább vasárnap ne tessünk lopni,

ahogy édesanyánk nevenapján se raboljunk ki senkit – maximum ha nagyon muszáj -, mert a martalóc is valahol csak ember, kell, hogy nemes eszmék is hevítsék a lelkét.

Innen üzenem a rezidenciámról föl a magos királyi várba szeretett vezérem, hogy lopjatok nyugodtan továbbra is, meg migráncsozzatok, meg minden, ami jól esik. De mi legyen ezzel a szociális katasztrófáról szóló hírrel.

Nos, nem véletlenül az a legbölcsebb, a legkirályabb, aki a legnagyobb.

Hogy efféléket ír az a Somogyi Hírlap? Sebaj édes szolgám. Megvesszük kiadóstul az egész hóbelevancot és lesz benne kétoldalas képriport, amin Rogán Cili nevű hívünk falatnyi textilben éppen magyar anya.

És Kövér a rezidencián, meg Mészáros gazda a milliók súlya alatt, meg az MLSZ egész elnöke, meg a kurtafarkú kismalac mind bólogat, hogy valóban. Ennyi az egész. Már megint nyertünk.

S a távolból egy ismert bariton azt kérdi: Tudta, hogy nagy hülyék vagyunk?

 

 

Facebook Comments