Durván megtagadta a pápát a KDNP

Durván megtagadta a pápát a KDNP

harrach_peter.jpg

Hiánypótló interjút adott Gondolának Harrach Péter, úgyis mint a KDNP frakcióvezetője. (Na de ki ennek a pártnak(?) az elnöke? Nem más, mint az evolúciót tagadó, lovon parádézó Semjén Zsolt.) Minden idők legunalmasabb parlamenti felszólalásainak mestere most arra tett kísérletet, hogy az állítólag keresztény értékek mentén kormányzó

Fidesz-KDNP gyűlöletkampányával hozza szinkronba Ferenc pápát.

Nehéz feladat – lássuk be.

A jobber fröcsögés mainstreamjének tekinthető Magyar Időkben először a jobb sorsra semmiképp sem érdemes Fritz Tamás állt elő Ferenc pápa néhány vitatható megállapítása című dolgozatával. A mindenhez értő politológus(?) még kesztyűs kézzel bánt az agg egyházfővel, amikor ilyenek írt:

Amikor tehát Ferenc pápa azt mondja, hogy nem vallások, hanem érdekek küzdelme zajlik a harmadik világháborúban, akkor olyan dolgokat választ ketté, amelyek valójában összefüggnek egymással.

Szikszai Péter, bár jelentősen gyávább Fritznél, mégis erősebb. Ferenc pápa kiverte a biztosítékot a katolikusoknál is című írása lapszemlének álcázott uszítás a katolikus egyházfő ellen.

Hogy ezt kellett megérjük! Ó idők, ó erkölcsök!

Ha egy kicsit szélre táncolunk, a habonyista 888 igyekszik megdolgozni a pénzéért. Látva a honi keresztény kurzus csapásirányát, nem kímélte őszentségét.

E felsorolásból nem maradhat a Fidesz ötös számú tagkönyvének büszke birtokosa, Bayer Zsolt sem. Keveseknek tűnt fel június legelején a „Pápa és láma” , amelyben – ne pazaroljunk jelzőket rá, szövege önmagáért beszél – Bayer farizeusnak, a nagyhatalmi játszmáknak kiszolgáltatottnak nevezi a pápát. Majd jött a nagy áttörés, az alaphang, a rajongótábor megkönnyebbült sóhaja, hisz Zsolti végre kimondta:

A pápa esze el van menve.

Meg hogy:

a pápa vagy egy demens vénember, aki teljességgel alkalmatlan a pápai poszt betöltésére, vagy egy gazember. 

Köszönjük, Zsolti! Így már sokkal könnyebb rühellni a migráncsot, aki naplopó, ingyenélő, és elveszi a munkánkat. Akkor is, ha Ferenc, e demens vén gazember, azt találja mondani, hogy

ha állítólagos keresztény értékeink védelmében kerítéseket építünk, épp értékeinek akadnak fenn a szögesdróton.

francis.jpgVolt hát mit helyre raknia Harrahcnak. (Bár a legegyszerűbb megoldással még nem állt elő: legyen Orbán Viktor a pápa, akkor aztán isten kalapjának bokrétájából fog szirom formájában hullni az áldás, egyenest a Vatikánra, és nézeteltérés sem lesz menekült-ügyben.)

Harrach egyből helyre teszi a pápa és a magyar keresztény kurzus közötti – természetesen valójában nem is létező – ellentétet, amikor kijelenti:

Ő (a pápa – a szerk.) elsősorban a segítségre szoruló, üldözött emberről beszél. Mi elsősorban, az otthonainkat fenyegető migráns áradatról. Ugyan egyik vélemény sem kizárólagos, de mindegyik hangsúlyos.”

Arra már nem fecsérli a szót a kereszténydemokrata, hogyan is simul egymásba a két álláspont, ha ugyanazt az embert látva a pártunk és kormányunk „fenyegető migránst”, a demens gazember „üldözött embert” lát. Annyi baj legyen, kicsire nem adunk. Azt is jobb, ha tudjuk, hogy a migránsok

„túlnyomó többsége nem üldözött, (…)  többségük hódító ideológiát követ, a toleranciát nem ismeri, ezért alig-alig integrálható, nem is akarja megtartani a befogadó ország törvényeit és életformáját.

Így Harrach. Akkor most van ellentmondás a pápával, vagy nincs?

Mindenki nyugodjon le: persze, hogy nincs. Ugyanis:

A pápa menekültügyről vallott gondolatai nem képezik a hivatalos egyházi tanítás részét, vagyis nem jelentenek a hívő katolikusok számára lelkiismeretben kötelező azonosulást.

Innentől tehát hátra lehet dőlni, meg lehet nyugodni. Erkölcsi kérdésekben (ez) a pápa nem illetékes, keresztény magyar kurzusnak ugyan meg nem mondja, merre van az előre. Lehet nyugodtan tovább ekézni, demensezni, harrachi áldás száll mindazokra, akik az orbáni oltár előtt térdepelnek.

A pápa meg magára vethet, ha kimarad a Nemzeti együttműködés Rendszeréből. Bizonyos jelek már erre utalnak: Orbán tusványosi beszédében négyszer hangzott el a „keresztény” kifejezés, 26-szor a migráns/migráció, a pápáról viszont egyszer sem tett említést.

Ferenc helyében kezdenénk aggódni.

ashwood

Facebook Comments