Portik néha hazudik, néha nem – ahogy éppen a Fidesznek kényelmes

Portik néha hazudik, néha nem – ahogy éppen a Fidesznek kényelmes

rogpor.jpeg

Portik Tamás „egy gyilkosságért jogerősen elítélt bűnöző … bármi, amit Portik Tamás mondd, teljes mértékben hiteltelennek tekinthető.

Ez olvasható a Rogán Antall vezette propagandaminisztérium közleményében. Mármint akkor, ha Portik épp Rogánról beszél. Egészen más a helyzet, ha Portik Tamás börtöntársa mondja el, miket mesélt neki állítólag a „teljes mértékben hiteltelennek tekinthető” Portik.

Régóta ismerem Rogán Antalt

– kezdte bíróság előtt, igazmondási kötelezettségének tudatában Portik Tamás a vallomását egy rágalmazási per tanújaként. A beszámolóból szép kis történet rajzolódott ki, amelyben Habony Árpád és nagynénje, Pápa Marianne, valamint Andy Vajna is szerepet kapott, természetesen Rogán mellett. A főszerep azonban a pénzé volt, amely hol belvárosi önkormányzati lakások, hol kápé formájában cserélt gazdát.

Portik részletesen beszámolt arról,

miként vitt Habony kérésére 10 millió forint értékű eurót Rogánnak egy Fidesz-irodába egy zacskóban.

Az említett perben Juhász Péter, az Együtt alelnöke idézte be Portikot. E tettet Rogán így méltatta a fentebb már citált közleményében:

Juhász Péter arra is képes volt, hogy egy gyilkosságért jogerősen elítélt bűnöző meghallgatását kérje.

Ugye, érzik a megvető hangsúlyt?

Természetesen aggodalomra semmi ok. Bár fénykép cáfolja Rogán állítását, hogy

Rogán Antal soha, sehol nem találkozott Portik Tamással,

de ez sem indok arra, hogy Polt Péter ügyészsége nyomozni kezdjen. Ugyanis – így a nyomozást elutasító határozat – Portik nem emlékezett, milyen címletekben vitte a pénzt, ezért az meg sem történt.

Azonban egyszer csak fordulat állt be Portik szavahihetőségét illetően. A Fidesz-nyalonc udvari írnokok a TV2-nél előásták Menyhárt Attilát. Ugyancsak (ex)fegyenc, mint Portik, a rács mögött ismerkedtek meg. Menyhárt osztotta az ételt Portiknak, innen a fene nagy bizalom. (Aki ételt, italt adott, annak neve… stb., stb.)

Menyhárt, akit egyebek mellett zsarolásért ítéltek két év letöltendőre, Portik minden szavának hiteles tolmácsolójává lépett elő. A TV2 arra is képes volt, hogy egy zsarolásért jogerősen elítélt bűnözőt meghallgasson – ugye érzik a dicsérő hangsúlyt.

Ha Menyhárt azt mondja, hogy Portik azt mondja, hogy Juhász azt mondja, amit Portik diktál, akkor

az már rögvalóság.

Szilárdabban kell abban hinni, mint a gránitba vésett szavakban.

Menyhárt azt is állítja, hogy Portik azt is állítja, hogy

Portiknak Juhász havonta több millió forintjába került

Ja, ha ezt Habony Árpád lapjának állítja, akkor hol van már a „teljes mértékben hiteltelennek tekinthető”.

Bizonyíték, az ugyan még nincs, de egyáltalán nem fogunk csodálkozni amikor – nem „ha”, hanem „amikor” – Polt Péter ügyészsége nyomozni kezd Juhász és az állítólagos milliók után. Hogy Menyhárt

nem emlékszik a címletekre, ezúttal nem lesz probléma.

Ilyen olajozottan működik a Nemzeti Együttműködés Rendszere.

ashwood

Facebook Comments