Isteni kampányfinis lenne egy terrortámadás

Isteni kampányfinis lenne egy terrortámadás

orban-habony.jpg

Olyan jót tett pár éve az árvíz a kormány megítélésének. Lehetett mutatni, ahogy a kormány gumicsizmában kivonul és szemrevételezi a munkálatokat. Hogy átcsoportosítja a forrásokat és emeli a töltéseket. Hogy a honvédséget kivezényeli. Hogy a TEK is ott feszít. Vágóképen mind jól mutat.

Suttogják a pesti utcán már, hogy nem lesz érvényes a népszavazás október 2-án és a főnök rosszul alszik.

Valamit, uraim, tenni kell.

Ha pedig a főnök rosszul alszik, akkor a beosztottak is rosszul alszanak. Még Voldemort is kampányol, pedig lassan ideje lenne bevonulnia az előzetesbe. (Persze, a Polt Péter-féle ügyészség addig hagyja futni, amíg szükség van rá, nem irigyeljük, amikor végleg beáldozzák majd.)

Valamit muszáj lesz kitalálni. Habony, meg az az amcsi meleg csóka, Finkelstein, aki idáig is boldogan vezették le ezeket a fideszes gyűlöletkampányokat, összedugják a fejüket (nem úgy), és kitalálnak valamit.

Azt is suttogják ám, hogy a legkézenfekvőbb megoldás

megrendezni egy terrortámadást.

Túl durva, amit leírunk? Ugyan már. Csak gondolkodjunk egy kicsit. Játsszunk el a gondolattal.

  • Hiszen jól néz ki a tévében, nem?
  • Lehet gyorsan intézkedni, kompetensnek mutatni magunkat. Fel a gátra, fel a gumicsizmát!
  • Az ellenzék erre aztán végképp nem tudna mit mondani.
  • Az emberek tényleg félni kezdenének. 
  • És a népszavazás érvényes lenne.

Tehát (akárcsak a Wag The Dog, A farok csóválja című filmben), jön még valami gusztustalanság. A filmben ugyan a kampánycsapat megrendezett és levezetett egy műháborút Albánia ellen; manapság, amennyi tájékozott, igényes és kritikus médiafogyasztó él ebben az országban, le is lehet vezetni egy terrortámadást, bombamerénylettel, túszejtéssel, késes migránccsal, erőszakoló migránccsal.

Adjunk ötleteket még?

Akár át is törhetik a magyar-szerb határt, ha eléggé szemét módon bánnak velük. És tudjuk jól: elég szemét módon bánnak velük. 

szerb_hatar_vizagyu.jpg

Az ostoba magyart, aki nem beszél nyelveket, aki csak a királyi tévéből és a jobber bulvármédiából tájékozódik, ezzel lehetne még jobban az urnához hajszolni.  

Csak a Fidesz önmérsékletén múlik, hogy ennek a kampányfogásnak lesz-e áldozata, vagy

hány áldozata lesz.

A Fidesz önmérsékletére apellálni, ugye, nem igazán lehet. Hiszen gond nélkül hagyják éhen veszni, vagy szenvedni a magyarok jó részét

  • közmunka-programokkal,
  • leépülő oktatással és egészségüggyel,
  • miközben a kiválasztott kevesek Ibizán buknak le egy luxusbordélyban, vagy a jachtjukon, a hosszú gázszerelés fáradalmait kipihenve.

Mi megmondtuk! – harsogja majd a kormánypárti propaganda, jól bekészített, exkluzív anyagokkal, 3 perccel a merénylet után.

A cél: mindenáron fokozni a rettegést és a gyűlöletet.

(Még a végén kiderül, hogy a Fidesz hat-hét éve egyebet sem csinál, csak lop.)

Földi László, a kormány kinevezett „biztonságpolitikai szakértője”, nem kevés pénzért, majd megint elmondja, hogy az ide érkező férfiak mind terroristák, dzsihádista harcosok, akikkel keményen kell bánni, mert a szép szóból nem értenek; Nagy Feró megint elmondja, hogy az asszonyainkat – mindet! – meg akarják erőszakolni.

Orbán kér majd a néptől felhatalmazást, hogy megvédhesse a népet. És a nép majd a népszavazás keretében, igazán demokratikusan, felhatalmaz.

Vonjuk le a logikus következtetést: isteni kampányfinis lenne egy terrortámadás.

Disclaimer1: Ne legyen igazunk. Komolyan: tényleg ne legyen igazunk. Ez csak egy elméleti játék, ami egy borzasztó forgatókönyvet vázol fel.

Disclaimer2: A világ leggusztustalanabb, legundorítóbb dolga a háború elől menekülőket belpolitikai haszonszerzés céljából felhasználni, ellenük gyűlöletet szítani. De a politika és a Fidesz már csak ilyen: a hatalom mindenekfelett.

Facebook Comments