Van egy probléma, ami még Teréz körúti robbantásnál is nagyobb baj

Van egy probléma, ami még Teréz körúti robbantásnál is nagyobb baj

tkr.jpgEddig nagyjából egy dolog biztos. Szombat éjszaka, alig néhány nappal a fenyegető migránsokról szóló népszavazás előtt, robbanás történt Budapesten, súlyosan megsebesítve két rendőrt, az egyébként igen zsúfolt környéken.

  • Azt is tapasztaljuk, hogy a közönség egy része, megértve az eddigi sokmilliárdos kormánypárti propagandát, arra jutott, hogy nyilvánvalóan a patás ördögnél is rosszabb, Allah akbart kiáltozó migránsok a tettesek, ahogy azt már napokkal korábban megígérték nekünk.
  • A választópolgárok másik fele azonnal biztos volt benne, hogy önrobbantás történt, a kormány szervezte az egészet, hogy elég sokan elmenjenek a gyűlöletkampány betetőzéseként szervezett népszavazásra, amelynek pénzügyi eredményéből szépen bővülhetnek tovább a pasa parki birodalmak.

Az első verzió – az Alllah akbaros – megdőlni látszik. A másodikról a parlament nemzetbiztonsági bizottságának MSZP-s elnöke jelentette ki, hogy szó sem lehet róla.

Itt tartunk most. A nyomozók nyomoznak – és mondhatnánk, reméljük, hamarosan eredményre jutnak.

Csakhogy ki fogja nekik azt elhinni?

Bosszú, rendőrség elleni támadás, a helyzet félelmetesebbé tétele. Bármire is jutnak,

honfitársaink egy nagy része tuti biztos lesz benne, hogy hazudnak.

Mert ezek mindig hazudnak. És ha nem hazudnak, akkor is.

És mit lehet erre mondani?

  • Előkerültek valaha a rendőrszékházra géppisztollyal lövöldözők?
  • Kiderült, hogy kik robbantgattak az első Fidesz kormány hatalomra kerülése előtt?
  • Tuti biztos, hogy nem próbálták meg koncepciós perben börtönbe varrni egyik-másik politikai ellenfelüket rendőrségi-ügyészségi közreműködéssel?

Már a robbantás is elég nagy baj, de  még nagyobb az a bizalmi válság,

amelybe a Fidesz kormány tartós gyűlöletpolitikája taszította az országot. Az, hogy a köz intézményeit, folyamatosan a saját, pitiáner politikai céljaikra használják. Hogy az ügyészség nem emel vádat a legnyilvánvalóbb fideszes maffiaügyekben sem.

Mondhatnánk, akkor különösebben nem kell csodálkozni mindazon, ami történt, hogy egyre többen gondolják azt, ezeknek nem szabad hinni.

És tényleg. A hazugság és a gerjesztett gyűlöletkampány befon és lehúz minket.

Mégis, ha van még potens ellenzék Magyarországon, akkor különösen nagy a felelőssége.

Mert nem eltagadható, hogy az erőszakszervek, a bírói hatalom nyomás alá helyezett szervezetei mindinkább a párt-kormány szolgálóleányai lesznek.

orban-habony.jpgUgyanakkor az sem vezet jóra, ha első indulataink elragadnak, és mindenre azt mondjuk: ezek hazudtak eddig is, akkor biztos most is. Valóban,

hazug egy kormányt választottunk meg magunknak ismételten.

De ez most elég komoly dolog ahhoz, hogy próbáljuk megőrizni a nyugalmunkat és ne az első indulatunknak engedjünk.

A közzétett felvételeken annyi látszik, hogy nem – hogy szoktak fogalmazni? – közel-keleti külsejű egyének az elkövetők. Nem migránsok/menekültek, leányainkat  erőszakoló feketék, akik benépesítik a kormánypárti fantáziákat.

Kész. Ezt végül is – némi kommunikációs szerencsétlenkedés után – maga a rendőrség ismerte el a felvétel közreadásával.

Úgyhogy, most talán egy pillanatra leülhetünk és számolhatunk háromig, hogy lehiggadjunk.

Mindez természetesen semmit sem változtat azon, hogy a kormány közpénzből egy gátlástalan gyűlöletkampányt nyomott, hogy egy értelmetlen és az indulatokat felkorbácsoló népszavazásban próbál továbbra is

megosztani és uralkodni.

Ezért kell nekünk okosabbnak lennünk. Könnyebb lenne, ha az ellenzéki pártok többsége nem e egymás ekézésével foglalkozna persze. De hátha ott is akadnak még olyanok, akik ezt átlátják.

Mert bárhogy is alakul a dolog, Orbánnak mennie kell.

Facebook Comments