Sose fogja kitalálni, melyik az a szó, amelyiket a Fidesz- és kormánymédia elfelejtett leírni

Sose fogja kitalálni, melyik az a szó, amelyiket a Fidesz- és kormánymédia elfelejtett leírni

Nézze végig, hogyan tudósított a kormánypropaganda a vasárnapi népszavazásról! Böngésszen címlapokat!

hirado.png

  • Ez volt a Fidesz-média címlapjainak állapota 2-3 órával az urnazárás után. (De persze a helyzet azóta se változott.) Csak egyetlen szó hiányzik. Vajon melyik lehet?

hirado_blog.png

  • Nem azt kell nézni, ami ott van. Az mindenhol máshol is ott van. Már persze azokon az oldalakon, amelyekre a Fidesznek még nem sikerült rátennie a kezét.

origo.png

  • Az a fontos, ami hiányzik. Ami nincs ott. Fájdalmasan nincs ott. Az oda nem illő dolgot könnyű észrevenni, a hiányzót, amelyiknek ott kellene lenni, de mégsincs, nehezebb. Nem egy valóságmagyarázó, világértelmező kifejezésről van szó egyébként. Csak egy egyszerű tényközlésről.

magyaridok.png

  • De ez a tény a Fidesz sajtójában annyira egységesen nincs ott, hogy ennél jobban már nem is hiányozhat. Erőltesse még a szemét, törje még kicsit a fejét!

pestisracok.png

  • Még véletlenül se írta le egyetlen újságíró, egyetlen szerkesztő sem. Náluk ez a tény nem létezik.  Annyira semmiképpen sem, hogy ezt az olvasóikkal is közöljék a címlapon. Nemhogy nem hangsúlyozzák, vagy magyarázni próbálják.  Egyszerűen le sem írják.

magyarhirlao.png

  • Ami két dolgot jelenthet. Vagy azt, hogy közvetlenül a Fidesz-kampánystáb, a kormánykommunikációs agytröszt vezérel kézzel mindenkit, aki hozzájuk tartozik, aki kéznyújtásnyi távolságra van a Párttól és Kormánytól. És egyszerűen megtiltotta, hogy ezt a szót használják. Kiadta ukázba, hogy le ne merjék írni.

echotv.png

  • Esetleg arra utal, hogy a Fidesz- és kormánynyalonc sajtó minden újságírója, minden szerkesztője valamiféle párhuzamos univerzumban, alternatív valóságban, pszeudo- vagy virtuális realitásban él. Onnan alkot, osztja a meglátásait, közöl fiktív tényeket.

888.png

  • Persze azok a tények csak a mi valóságunkban, a létező valóságban fiktívek. Nekik nagyon is létezők. Például a milliós invázió Magyarország ellen, hogy elvegyék a munkánkat. És ugyanígy: a számunkra nyilvánvaló evidenciák, az ebben a világban elfogadott tények, számukra nem léteznek. De nem tehetnek róla: az ő országuk nem evilágból való.

lokal.png

  • Mondom: vagy ez, hogy valamikor átkerültek egy párhuzamos valóságba, vagy pedig az, hogy a legsötétebb Rákosi-időket idézően vezérlik őket kézzel a Párt- és kampányközpontból. Ki tudja, melyik a rosszabb.

fidesz.png

 

  • A keresett, a hiányzó szó egyébként, amelyik az ő valóságukban nem létező tényálladékot ír le, amelyiknek számukra nincs referenciája, legalábbis pillanatnyilag, vagy amelyiknek leírását megtiltották a parancsnokaik, ez:

érvénytelen.

Persze az is lehet, hogy csak elfelejtették leírni. Egyszerűen nem jutott eszükbe. Nem gondolták, hogy fontos lehet.

 

Facebook Comments