Jön a brüsszeli bünti, de nem a népszavazás, hanem a lopás miatt

Jön a brüsszeli bünti, de nem a népszavazás, hanem a lopás miatt

euros.jpgNem kell sok idő, hogy a kormány összekapcsolja a brüsszeli pénzek – lehetséges – elapadását a nagy nemzeti egység létrejöttével. Könnyebb így (félre)magyarázni a bizonyítványt, hisz a valóságban nem a népszavazás, hanem

a nagyipari tolvajlás miatt csapnának az enyves kezekre.

Erős fegyver, éles kard, meg hasonló blődségek – egyebek mellett így nevezte a kedves vezető a csak politikailag érvényes népszavazást. Kell is a muníció, mert ha akár csak egy rövid pillanatra is úgy tűnik, hogy állunk éppen harcban a világ egy nagyobb részével, az emberek talán azon kezdenek gondolkozni, milyen szívességeket lehet kérni egy minisztertől némi helikoptereztetés után – vagy előtt. Úgyhogy még mindig kifizetődőbb a háborús retorika, már persze szigorúan belföldi használatra. Merkellel meg négyszemközt is le lehet pacsizni.

De ha nekünk kardunk van, a gaz ellennek biztos három buzogánya, sőt, talán tankjai is. Amiket nem szégyell ám ádázul bevetni ellenünk.

Na most, még azt tudjuk az ellenségről, hogy arra sincs neki bátorsága, hogy szemtől szembe álljon ki ellenünk. Az ármány az ő terepe, a gáncs és a cselvetés. (Hogy miért, azt persze felfogni sem tudjuk. Hisz ha akkora az ő túlereje, miért nem próbál minket simán eltiporni. Persze, mert tudja, hogy nálunk az igazság, és ha Viktor velünk, ki ellenünk?)

Aki kritizál vagy bírál, az bizonyosan ellenség, vagy az ellenség fizetett ügynöke.

Egy honkupec. Igazi kritika elképzelhetetlen, hisz kedves vezető, valamint rokonai, barátai és üzletfelei genetikailag képtelenek hibázni. Egyszerűen rárontanak a jóra és soha többé nem engedik. Egyé válik az velük.

Na, ilyen hangulatban már könnyű lesz helyre tenni Brüsszelt, ha netalán azt találja mondani – előre szólunk, most jön a gáncs és ármány -, hogy az uniós pénzek elosztását felügyelő rendszer, amely épp Lázár János minisztériuma alá lett bekaszlizva, esetleg nem nagyon független. Vagy csak annyira, mint Polt Péter és Matolcsy György. De hát mindannyian Orbán köpönyegéből bújtunk elő, nem? Nem.

Az Európai Bizottság már a nyár elején elkezdte és várhatóan az év vége előtt be is fejezi a magyar elosztási rendszer átvilágítását. Ha az eredmény a négy fokozatú skálán 3-as vagy 4-es (a jelenlegi 2-es helyett), beláthatatlanul hosszú időre búcsút inthetünk Magyarország egyetlen beruházási forrásának, az uniós eurómilliárdoknak.

Azt természetesen ne várjuk a hibázni képtelen, így semmiféle önreflexióval nem rendelkező hatalomtól, hogy belássák: tán még ők sem csinálnak mindent tökéletesen, noha egy mestertolvaj sem sok csiszolni valót találna már a technikájukon. Neeeem, erről szó sem lesz. Ha megbukunk a vizsgán, az az ő hibájuk lesz – maga a gaz ármány és cselvetés. Mert nem merik a szemünkbe mondani majd, hogy nem tetszik

az érvénytelen népszavazásból levezetett kurucos hőbörgés, a lyukas gatyából kilógó ülep szuverenitása.

Élet-halál harcot kell újra és újra vívni egy olyan ellenséggel, amelyet mindig legyőzünk, mégis állandóan az életünket fenyegeti.

És mindezt még csak nem is a sokaság szuverenitása miatt, hanem azért, hogy még több helikopterezésre fussa a keveseknek.

ashwood

Facebook Comments