Átverték a tüntetéssel az ellenzéki pártokat

Átverték a tüntetéssel az ellenzéki pártokat

Szinte a teljes ellenzék közösen tüntet október 23-án. De csak szinte. Az Együtt Gyurcsány melletti tüntetésnek nevezte a rendezvényt, és helyette inkább Orbán elleni demonstrációra szólította föl a támogatóit.gyuf.jpg

De hogyan jutottunk idáig? Hát úgy, hogy a Szolidaritás nevű szervezet és az Új Magyar Köztársaságért Egyesület gondolt egyet, és tüntetést szervezett.

  • Majtényi László beszél.
  • Kulka János műsort vezet.
  • Felszólal a fekete ruhás nővér is.

Ez egy olyan civil tüntetés lesz, ahol a pártok is szerephez jutnak – dobták be a csalit a szervezők egy olyan MoMá-s rendezvényen, ahol a végül megjelenő pártok vezetői részt vettek.

A Molnár Gyula, Karácsony Gergely, Bokros Lajos és Gyurcsány Ferenc részvételével zajló eseményen a szolidaritásos Székely Sándor azt is állította, hogy a közös dzsemboriban valószínűleg benne lesz az Együtt és az LMP is. Azóta kiderült, hogy ez

nem igaz.

De nem csak ez.

  • Majtényi László, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet első embere például kerüli a direkt pártpolitikai rendezvényeket, így ő biztosan nem fog felszólalni.
  • Ahogy Kulka János sem fog műsort vezetni, hiszen ő sem szokott pártoskodni. A Millával is csak addig tartott, amíg az nem szállt be a pártpolitikába.

De már a tüntetés bejelentése se akárhogyan történt. A MoMa gazdaságpolitikai fórumán elvi igent mondó pártvezetőket kész helyzet elé állította a Szolidaritás. Az esemény után percekkel közleményt jelentettek meg a Facebookon, világgá kürtölve: közös ellenzéki tüntetés lesz az Astoriánál, Lemossuk a gyalázatot! címmel. 

Vagyis már szó sem esett civil tüntetésről, s a szervezők annyira nem gondolkodtak, hogy eredetileg a 2006-os rendőrségi túlkapások tíz évvel ezelőtti helyszínére hirdették meg a rendezvényüket. A szocialisták nyomására utóbb

legalább a helyszín megváltozott.

De az MSZP, a PM és a MoMa már nem hátrált ki az eseményből, és így ők is felszólalnak Gyurcsány mellett.

pelikánjózsef

Facebook Comments