Két szürreális állítás bizonyítja: a Fidesz kilépett a magyar valóságból

Két szürreális állítás bizonyítja: a Fidesz kilépett a magyar valóságból

bencsik.jpg

  • Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője szerint “minden középosztálybelinek futja helikopterezésre.
  • A szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár szerint “ma azok élnek az utcán, akik ott akarnak élni”.

Vizsgáljuk meg ezt a két tételmondatot. 

Természetesen Bencsik András – miután csontig benyalt a Fidesznek – Rogán helikopteres kalandjával kapcsolatban ejtette ki az első tételmondatot a kis száján. 

Szerinte potom félmillió forint kibérelni egy ilyen helikoptert, amit bármelyik középosztálybeli ki tud fizetni. Arról nem is beszélve, hogy Rogánnak mindez ingyen volt, és szegény miniszter úr is már azért hazudik, mert a baloldali médiák állandóan a cipőjével, táskájával, karóráival foglalkoznak.

Nyilván Bencsik, aki sose olvasta még a KSH félévente, évente megjelenő statisztikáit, nincs tisztában azzal, hogy a nettó átlagfizetés 160 ezer forint körül mozog – azaz:

ha veszünk két, átlagos fizetésű szülőt egy családban, egészen pontosan kettejüknek másfél hónapig semmire sem szabadna költeniük, hogy egy órát helikopterezzenek.

Végül is, igazán nem nagy ár, egy hónapig éhezni egy kis helikopterezésért. Kicsit le fognak ugyan fogyni, kikapcsolják az áramot és a gázt, nem lesz melegvíz. De kit érdekel, hiszen repülhetnek egy kicsit a helikopteren. 

Biztosan telne nekik luxusórákra is, meg Louis Vuitton-hátizsákokra, a kicsik abba pakolnák reggelente a tízórait. Bizonyára azért nem rendel mindenki onnan és azért nem hord mindenki luxus hátizsákot, mert sok embernek más az ízlése. Van, aki a Porschét szereti, van, aki a Lamborghinit. 

Nyilvánvaló, hogy Bencsik András maga sem gondolta komolyan ezt a mondatát, kicsúszhatott a száján, hogy védje a védhetetlent, a korrupt, fideszes politikusokat, akik a mi pénzünket helikopterezik el. És mennyi sztori lehet, amiről még nem tudunk.

nyi.jpgHa pár társadalmi lépcsőfokkal lejjebb megyünk, igazán elemébe talál Nyitrai Imre, szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár mondata a hajléktalanokról. Az M1-en hosszasan beszélt a hajléktalanok megsegítéséről, egy új, 1,7 milliárdos programról, majd elkottyintotta, hogy viszonylag stabil a „folyamatosan utcán élni kívánók” száma. Pedig szerinte

ma Magyarországon nem kellene az utcán élni, hiszen Magyarország képes az ellátórendszerét fenntartani, és képes mindenki lakhatását biztosítani, így azok élnek az utcán, akik ott akarnak élni.

Sok rendszer azon bukott meg, hogy teljesen eltávolodtak a valóságtól. Fogalmuk se volt, hogy az államtitkári Audi sötétített üvegein túl mi történik a világban. Hiszen a Pasas parki luxusingatlantól a Parlamentig eljutni rendőri felvezetéssel, kék villogóval, vagy a helikopterrel a celebesküvőkre olyan könnyű, hogy

a valóság furcsán eltorzul. 

A kedves államtitkár úr sem beszélt még soha egyetlen hajléktalannal sem, valószínűleg, fogalma sincs, hogyan lesz valakiből hajléktalan, hogy mit élhet át, amikor a mínusz 10 fokos hidegben áll a Blahán sorba az ételért.

De nem is kell ehhez hajléktalannak lenni, elég, ha az ember csak megpróbál megélni az átlagfizetésből. Nyitrai államtitkár bizonyára remekül tud segget nyalni, hát bevették a húsosfazék közelébe és most kedvére nyilatkozgathat a lakájmédiának arról, hogyan segíti meg a hajléktalanokat nagylelkűen a magyar állam – bár tegyük hozzá, hogy a Liget-projektre 250 milliárdot költenek el, Orbán Viktor Várba költöztetésére másik 250-et.

Csak a miheztartás végett. 

Facebook Comments