Minden percben felsír egy kis rogánantal, amikor Ön nem fél

Minden percben felsír egy kis rogánantal, amikor Ön nem fél

A középkorban az egyház a Pokoltól való félelemmel operált, hogy a hívek elfogadják a sorsukat és kordában tudják őket tartani. Manapság erre van a terrorizmus és a terrorizmussal kapcsolatos félelempropaganda.

tek_orban.jpg

Kép: MTI / Index.hu

 

Tegnap előtt a VII. kerületi Szövetség utcában a TEK elfogott két férfit, akiknél airsoft fegyvert találtak. Mint később kiderült, valaki feljelentette a két szerencsétlent, akikre nyilván a csuklyás nindzsák rárúgták az ajtót.

Nem akarjuk a TEK-be mi is belerúgni – fekszenek ők eléggé. Megírta az Index (ők még ki is elemezték), a Hír24 is, hogy mennyire borzalmas és működésképtelen a koncepció, hogy azoknak, akik terrorfelderítéssel kellene foglalkoznia, ajtókat rugdosnak be.

Meg eltévednek odafelé. 

 

Néha még az ajtót se találják. 

 

tek_2.jpgAz egész ügynek – sőt, az utóbbi hetek, hónapok terrorizmussal foglalkozó híreinek hatására az amúgy is feljelentgetésre és félelemre hajlamos ország még jobban összehúzta magát. Azonnal mindenki a telefonhoz kap, feljelent, rendőrséget emleget – miközben a rendőrséget és az ügyészséget már rég kézivezérlésre kapcsolták Orbánék. Tehát tőlük hiába is várna az átlagember segítséget átlagügyekben. 

(Talán kevesen emlékeznek rá, de pár éve Tomcat hatástalanított AK-val mászkált a Nyugatiban, médiahack gyanánt – a rendőrök pedig rá se bagóztak. Most meg az airsoft fegyveres hobbiljátékosra hívják rá a túlbuzgó szomszédok a kommandósokat.) 

 

Az egyre erősődő félelemnek és gyűlöletnek nyilván köze van a bevándorláshoz és a terrorizmushoz. 

Látnunk kell, hogy a félelem oka azonban elsősorban nem maga a bevándorlás, hanem a kormánypropaganda. 

 

1. A második világháború előtt a zsidók ellen uszítottak és fogadtak el törvényeket. Az ellenségkeresés, a gyűlöletre uszítás eszköz arra, hogy a politikusok hatalomban maradjanak és tovább lophassanak. Aki a menekültek gyűlöli most, az korábban a zsidókat, a cigányokat, vagy a románokat gyűlölte. Esetleg a libsiket. 

2. Ezek azok az emberek, akiktől tipikusan a következő mondatokat hallhatjuk: “A népszavazás összehozhatta volna a nemzetet.” Illetve: “A tévében mondták, tehát igaz.”

3. A bevándorlók 0,001%-a terrorista, azaz milliók között pár ember. Ezeket kiszűrni titkosszolgálati eszközökkel lehet, nem népszavazással, gyűlöletpropagandával, vagy kerítéssel. Se nem éjjeli gyakorlatozással a metróban, mert az maximum erődemonstráció, egy megkopott ázsiójú szervezet bicepszmutogatása. 

4. A gyűlöletpropaganda, a kerítésépítés, a népszavazás mind közpénzből történik, milliárdok mennek el arra, hogy emberek embereket gyűlöljenek. Lehetne mindezt értelmesebb célokra költeni… ami egész Magyarország érdekeit szolgálná. Oktatás, egészségügy… sorolhatnánk. 

5. A világ sosem volt ennyire biztonságos, mint az utóbbi évtizedekben. Sose volt ennyire kevés háború és terrorcselekmény, mint mostanság. Mégis, mi magyarok most rettegünk a legjobban. 

6. Az Orbán Viktor mellett lakó szaudi milliárdost körözi az FBI, valahogy a TEK mégsem száll ki hozzá. Hogyhogy?

7. Orbánék több ezer embernek adtak letelepedési kötvényt, mindenféle szűrő nélkül. Vajon mennyi a terrorista köztük?

Mielőtt rettegni kezd, olvasson sok külföldi sajtót! Sajnos, a magyar egyre kevésbé megbízható…

 

Facebook Comments