A lopáson kívül nem csinált semmit a Fidesz az elmúlt 6 évben

A lopáson kívül nem csinált semmit a Fidesz az elmúlt 6 évben

nsz_2.jpg

Elbukott az összesen 20 milliárdból megkampányolt népszavazás (összehasonlításképp: a gyerekétkeztetésre múlt évben 1,6 milliárd forintot költött az ország), utána elbukott az alkotmánymódosítás is tegnap. De a „Megüzentük Brüsszelnek” folytatódni fog – a Fidesz nem szállhat le erről a vonatról,  hiszen akkor kiderülne, hogy

a lopáson kívül nem csináltak semmit az elmúlt hat évben.

Rogán Antal szomszédja, Csetényi Csaba örülhet: jövő augusztus 10-éig kötöttek vele szerződést, hogy plakátolja tele az országot a kék gyűlölet-üzenetekkel. Ezt a kormányzat úgy állította be a Magyar Nemzetnek, hogy is „a Miniszterelnöki Kabinetiroda aktuális kormányzati intézkedésekről szóló lakossági tájékoztató kampányaival kapcsolatos feladatokra” szerződtek Rogánék szomszédjával. 

Nyilvánvaló, hogy az utóbbi másfél hisztérikus idegengyűlölő kampánya után ki kell találni valamit. Elköltöttek 15, de lehet, hogy 20 milliárdot az egészre, kisült belőle egy érvénytelen népszavazás, aztán belementek egy alkotmánymódosításba, ahol a másik oldalról is jött egy ütés.

A Fidesz jelenleg – bármekkora támogatottságot is mérnek neki a közvélemény kutatók –

féltérdre esett a szorítóban. Saját maga verte a fejét a falba,

hiszen a béndzsa ellenzék hol ide táncolt, hol oda táncolt a népszavazási kérdésben. Egyedül a Kétfarkú viccpárt volt képes komoly kampányt összehozni – ami önmagában egy vicc.

Természetesen, az ellenzék most is önmagával van elfoglalva, az előválasztási csikicsukival, ahol sikeresen zárják ki egymást ostoba emberek, ostoba okokkal.  Még nem ébredtek rá, hogy ez ugyanaz a helyezkedős játék, amibe az előző választás alkalmával belebuktak.

Tehát a Fidesznek most azt kellene bizonyítania, hogy még mindig kormányképes erő, hogy még mindig hatalmon van – ezt pedig újabb kampánnyal tudja csak megoldani.

Közpolitikai szempontból a Fidesz igazi tragédia:

  • a járulékcsökkentésből megint nem lett semmi,
  • az ország nagy része rohamosan szegényedik el,
  • egy része kivándorolt,
  • a többi meg ügyeskedik, hogy túléljen.

Egy markáns és hiteles baloldali párt, szociálpolitikai tervvel, vagy egy markáns, jobboldali párt piacélénkítő tervvel simán lesöpörné a Fideszt a korrupt mamelukjaival együtt – ha lenne.

Amit tudunk: Rogán Anti szomszédja jövő augusztusig kapott keretszerződést  – tehát jön majd még megrendelés plakátokra, kampányra. A kérdés az, hogy ki maradt még, akit kinevezhetnének főellenségnek? 

Facebook Comments