Hebegnek-habognak: összezuhant a Fidesz kommunikációja a Pharaon-ügyben

Hebegnek-habognak: összezuhant a Fidesz kommunikációja a Pharaon-ügyben

Láttunk már ilyet egy párszor, például a netadós tüntetésekkor. Érdekes módon a népszavazási buktára jobban felkészültek. 

Két a hete a Magyar Narancs írta meg, hogy egy szaúdi milliárdos, Ghaith Pharaon lett Orbán Viktor szomszédja és az Orbán-családdal üzletel. A 76 éves üzletembert az FBI és az Interpol is keresi már több, mint húsz éve. A mai Magyar Narancs továbbment: összehozták Pharaont Mészáros Lőrinccel. Véletlenül pont ugyanarra luxusjachtoztak, ugyanabban a kikötőben álltak meg, ugyanakkor.  

 

meszaros_lorinc_luxusjacht.jpg

 

Nemrég mi is megírtuk, hogy Kontrát Károly, a BM államtitkára hogyan próbálja ezt az egész ügyet megmagyarázni.

A Fidesz szerint

  • Ghaith Pharaon nevű személy nem tartózkodik Magyarországon,
  • nem él itt életvitelszerűen,
  • és nem vásárolt ingatlant.
  • És általában: nem azonos azzal a Pharaonnal, akit köröznek.

Kontrátnak elég vastag a bőr a képén: pont egy a Belügyminisztériumból kiszivárgott belső irat kötötte össze Pharaont azzal a céghálózattal, amely az ingatlant vásárolta. 

 

Aztán Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára is ugyanezt a papagájkommandót folytatta:  

  • az említett név az arab világban tömegnév, és nem biztos, hogy ugyanarról beszélnek.
  • a hatóságok információi alapján ilyen nevű személy Magyarországon nem tartózkodik, és nem él életvitelszerűen;
  • ha Pharaon egyértelműen azonos azzal, aki az amerikai hatóságok körözési listáján szerepel, és ezt az amerikai hatóságok megerősítik, akkor a magyar hatóságok el fogják fogni.

 

Foglaljuk össze, amit eddig a Fidesztől hallottunk:

  1. Pharaon nem az a Pharaon, akit pénzmosásért és sikkasztásért kőröz az FBI és az Interpol.
  2. Különben is, a Pharaon egy gyakori név, tehát nem biztos, hogy nincs-e egy másik Pharaon. aki Orbán családi házának szomszédja lett, meg akivel Orbán egyébként találkozott.
  3. Hogy Pharaon kivel és hogyan üzletelt, arról nem mondtak semmit. Tehát ezt nem tagadták. Pedig szép hosszú lista van róla. 
  4. Egyébként sincs baj azzal, hogy Pharaonnal találkozott Orbán Viktor, akit kőröz az FBI és az Interpol, mert megvizsgálták és nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot, illetve más európai országok sem adták ki az amerikaiaknak.

 

Mészáros Lőrinc nem válaszolt az újságírók kérdéseire, hogy valóban találkozott-e Ghaith Pharaonnal. Pedig izgalmas kérdéseket lehetett volna feltenni neki: Vajon Mészáros Lőrinc beszél-e angolul? Tárgyalóképesnek tekintené-e őt Pharaon? Vagy csak postás lett volna? Csomagküldő?

Facebook Comments