Abszurdisztán: olcsób lett volna az aszfaltot megjavítani, ehelyett lekaparták a festéket

Abszurdisztán: olcsób lett volna az aszfaltot megjavítani, ehelyett lekaparták a festéket

A Kétfarkú Kutyapárt furcsa politikai marketinget visz: különböző színűre festi a szétrepedt járdabetont. A vicces, vidám színek, valljuk be, jobb kedvet visznek az arra járók életébe – de ezt nem mindenki gondolja így.

jarda_szines.jpg

Például a Pécsen, ahol nemrég még be is vitték a Kétfarkú „passzivistákat”, most le is kaparták utánuk a festéket az aszfaltról.  

Több lap, és a Kétfarkúak Facebook-oldala is beszámolt róla: múlt hét csütörtökön „rajtakapták” Kovács Gergelyt, hogy többedmagával „elvetemülten kiszínezi” a pécsi Ferencesek utcájában a járda repedéseit.

Abszurd az abszurdban 1: annak a cégnek az embere kapta rajta a Kétfarkúakat a járdafestésen, amelynek karban kellene tartania a járdát. Állítólag majdnem szívrohamot kapott az illető, üvöltött és a feleségének kellett lenyugtatnia. Ki is hívta a rendőröket, meg le is fotózta a passzivistákat.

A Kétfarkú Kutya elnökét a repedésrongálás kivitelezésének tényálladéka miatt a rendőrök előállították, a városszépítő és figyelemfelhívó jelleggel kipingált járdához bűnügyi helyszínelők vonultak ki. A passzivisták órákat töltöttek a rendőrségen, mint valami bűnözők.

Abszurd az abszurdban 2: a rendőrségen felolvasták nekik, hogy milyen jogszabályok vonatkoznak a grafizitésre és egyértelműen kiderült, hogy a grafiti az, ami a falon van. Amikor a Kétfarkúak azzal érveltek, hogy ez emiatt nem lehet grafitizés, a rendőrség azzal válaszolt: ezért csak gyanúsítják őket grafitizéssel.

A Pécsi Stop ekkor több kérdést is feltett a cégnek. Azon kérdésre, hogy a járda mikor volt utoljára felújítva, a cég nem válaszolt, ahogy arra sem, hogy mikor tervezik kijavítani a szóban forgó járdaszakaszt. Annyit közöltek, hogy leginkább a tömegközlekedéssel érintett utakat javítják, előnyt élvez a kátyúmentesítés és a balesetveszély megelőzése mindenhol, ugyanakkor a kisebb út- és járdahibákat is kezelik városszerte, így az esztétikai javításokat is elvégzik.

November 10-én reggel több biokomos tűnt fel a lefestett repedések felett, és gondosan eltüntették a festést, így mostantól megint “nem csúfítja” semmi az utca gyönyörű repedéseit. Négy munkatársuk “hígítóval, vízzel, tisztítóronggyal, gyökérkefével és egy kisebb tisztítógéppel” három és fél óra alatt végzett a nemes feladattal – derül ki a cég Pécsi Stopnak küldött válaszából.

Végre végetvetettek a színbűnözésnek és rekonstruálták a korábbi szürke repedéseket!

 

Abszurd az abszurdban 3: Tegnap, hogy a „csúfság” eltűnt, a Pécsi Stop újra a céghez fordult, mire a Biokom elkezdett elmúltnyolcévezni. „Az utóbbi években Pécsett 8-szor, 10-szer annyit költ kátyúzásokra, közterületek javításokra, mint 2010 előtt.” – áll a cég közleményében, kár, hogy nem tették hozzá: Gyurcsány a hibás.  

Abszurd az abszurdban 4: 2000-2500 Ft / négyzetméter áron a járdát újra lehetett volna betonozni. Lehet, olcsóbb és egyszerűbb lett volna. 

Abszurd az abszurdban 5: Vajon, ha a házmesterország minden lakója feljelentgetne, feljelentenék-e most a Biokomot hűtlen kezelésért, hiszen a rájuk bízott közvagyonnal, khm, nem éppen a megfelelő módon bántak?

Abszurd az abszurdban 6: az FBI és az Interpol által körözött nemzetközi bűnözőt, aki terroristákkal és az Orbán-családdla is üzletel, illetve a jelek szerint rendszeresen fordul meg Magyarországon, még nem sikerült elkapni. 

Facebook Comments