Ismerje meg Trump alelnökét: rosszabb, mint Semjén

Ismerje meg Trump alelnökét: rosszabb, mint Semjén

Egy újságíró úgy jellemezte: a fickó gyűlöl mindenkit, aki nem fehér, hetero és férfi.

mike_pence.jpg

Senki se gondolta volna, hogy egy Szijjártónál rosszabbul fodrászolt ingatlanmágnás, aki szerint a nőket egyszerűen meg kell ragadni a pinájuknál fogva, lesz az elnöke az Egyesült Államoknak. Most, hogy kiderült, mégis, ideje megismernie Donald Trump alelnökét, aki az elnök távolléte, akadályoztatása esetén kezelheti a nukleáris fegyvereket, az Egyesült Államok haderejét és szükség esetén még az elnök helyébe is léphet:

Mike Pence-t, Indiana kormányzóját.

Ha Orbán jól választott, Trump is jól választott helyettest. Mike-ot állítólag az egyház nyomta be ebbe a pozícióba, nyilván cserébe egy rakat szavazót ígértek Trumpnak. Mike igazából a teokráciát jobban szereti, mint a szabadság eszméjét.

Nézzünk néhány kemény állítást, ami az amerikai sajtóban megjelent a figuráról:

– Tudomány-ellenes: szerinte sincs klímaváltozás, ahogy a leendő főnöke szerint sem létezik.

Az általánosban inkább kellene az evolúció helyett a keresztény teremtéstörténetet tanítani.

– Környezetromboló: megvétózott minden olyan törvényt, ami a természetet védte volna. Nem érdekli túlzottan, hogy mi történik az erdőkkel, vagy ilyesmikkel, viszont odavan az olaj- és szénvállalatokért. Nyilván, azok is odavannak érte. Szerinte az Isten azért adta nekünk ezt a világot, hogy uralkodjunk rajta és Isten majd mindent elrendez.

– Nőgyűlölő: egyszer azt nyilatkozta, hogy az ősi kínai legendán alapuló Disney-féle rajzfilm, a Mulan a gonosz libsik műve. A gonosz libsik akarják elfogadtatni a világgal, hogy nő lehet erős és harcolhat.

– Abortuszellenes: személyes küldetése, hogy az olyan kórházak ellen háborúzzon, ahol abortuszt végeznek el a nőkön. Mindent megpróbál, hogy ellehetetlenítse ezeket a kórházakat, de arra még nem ébredt rá, hogy ezzel veszélyezteti pl. a rákszűrést is. A Szövetségi Bíróság elutasította egy bizarr javaslatát az abortált magzatok eltemetésével kapcsolatban.

– Születészabályozás-ellenes: a koton libsi és modern találmány, ő olyat nem húz a farkára. A nők legyenek terhesek, amikor Isten azt kívánja, vagy tartózkodjanak a szextől. A szex különben is csak arra való, hogy gyermekeket nemzünk.

– Homofób: szerinte a melegeket „visszafordító terápiára” kellene kötelezni, hogy ráébredjenek a természetellenes betegségükre és végre „normális” életet éljenek. Alá is írt egy olyan törvényt, ami diszkriminálja a melegek jogait vallási alapon.

– Pusztuljanak a drogosok: Kocsis Máté után szabadon, ő is bezáratta azt a tűcsere-programot, amivel a kábítószeresek tiszta és biztonságos tűhöz jutottak volna. Eredmény: a HIV és a Hepatitisz-C villámgyors terjedése az államban. Szerinte inkább imádkozni kellene a függőkért és nem tiszta tűt adni nekik.

– Rasszista: szerinte túl sokat beszélnek a rendőrségen belül az intézményesült rasszizmusról. „Elvégre a rendőrök is csak emberek” – bizonygatta egy rádióadásban, pont abban az időszakban, amikor hetente lövöldözték le a feketéket a rendőrök, néha különösebb ok nélkül.

– Menekült-ellenes: megakadályozta, hogy a háború elől menekülő szíriaiak átmeneti otthonra találjanak az államban, ahol kormányoz. Szerinte a szíriaiak biztonsági kockázatot jelentenek a helyiekre. Azt bizonygatta, hogy ő nem rasszista, csak fél. A Szövetségi Feljebbviteli Bíróság elutasította az érvelést és kimondta, hogy rasszista alapon akarta megkülönböztetni az embert az embertől. Érdekes, hogy ellenezte Trump javaslatát, hogy a muszlimokat ne engedjék be az országba. 

Facebook Comments