Jöhet a Békemenet a migráncsok ellen

Jöhet a Békemenet a migráncsok ellen

bm_1.jpg

A hisztéria a és a parasztvakítás folytatódik. Vona Jobbik-elnök az MTI szerint kedden Balassagyarmaton azt mondta:

magyar társadalomnak kell nyomást gyakorolnia a kormányra, és azt sem tartja kizártnak, hogy az embereknek az utcára kell vonulniuk Magyarország megvédését követelve.

Utcára vonulni. Magyarország megvédését követelve.

Még mielőtt arra gondolnánk, hogy ezeknek elment az eszük, és teljesen képtelen ötleteket dobnak be, amelyek abszolút irreálisak, és esély sincs arra, hogy megvalósuljanak, jusson eszünkbe, hogy

  • a Jobbik tavaly novemberben népszavazást akart az “idegenekről”, a kormány idén februárban népszavazást kezdeményezett a “betelepítésről”;
  • a Jobbik idén áprilisban alkotmánymódosítást javasolt a betelepítés ellen, Orbán Viktor októberben alkotmánymódosító javaslatot nyújtott be a betelepítés ellen.

És eközben senkit nem zavar, hogy nincsenek idegenek. Senki nem olyan hülye, hogy pont ide akarjon bevándorolni. Már átvándorlások sincsenek. Sőt, betelepíteni se akar ide senki senkiket. Legfeljebb azt, de azt is csak félszívvel és főleg szavakban, hogy a menekültkérelmek egy részét – egy kicsi részét – a magyar hatóságok bírálják el. 

Mindennek dacára a menekült-/migránsügy, úgy tűnik, mindenre jó. Mindennek az elfedésére.

  • Azt is el tudja fedni, ha a köztörvényes bűnözők akadályoznak meg valakiket (pl. Nyakó MSZP-szóvivőt) politikai jogainak gyakorlásában.
  • Meg azt is, ha érvénytelen lesz Orbán népszavazása a horribilis összegekből kivitelezett egyoldalú kormánykampány után.
  • Meg persze az ipari méretű rablássorozatot is, amit puszta véletlenből kormányzásnak neveznek.

Amit ebben az ügyben a Jobbik felvet, azt a kormány előbb-utóbb felkarolja. Inkább előbb, mint utóbb. Ha Vona tömegtüntetéseket akar az “ország megvédésére”, akkor tömegtüntetések lesznek az ország megvédésére, csak Orbán fogja vezetni őket.

A Fidesz politikáját ma a Jobbik határozza meg.

Már a lopáson kívüli részét. Illetve az a félelem, hogy a Jobbik elviszi vagy legalább megosztja migrációellenes szavazótábort. A deklasszálódó vagy attól tartó munkás- és alsóközéposztályt. A nem túl kifinomult gondolkodásáról ismert, tájékozatlan, a propagandának teljesen kiszolgáltatott magyar white trasht.

Felkészül Bencsik, Bayer és a Békemenet.

Milyen ironikus, hogy Vona éppen Balassagyarmaton vetette föl az utcáravonulást. Gyarmat, értik?

Facebook Comments