Balázsék kirúgása a Class Fm-től: pont Morning Show miatt záratták be a rádiót

Balázsék kirúgása a Class Fm-től: pont Morning Show miatt záratták be a rádiót

Nem az a lényeg, hogy Balázsék maradnak-e a Morning Show-val, hanem, hogy a Class Fm nem kapott frekvenciát és november 19-étől már nem is sugározhat tovább. Ennek az oka pedig – a Médiatanács szerint – pont Balázsék műsora volt. Persze, ez csak egy kifogás, a felszín alatt más politikai és üzleti érdekek húzódnak meg. Nem kizárt, hogy Balázsék hamarosan egy másik adón bukkannak fel – mint annak idején Bochkorék. 

sebestyen_balazs_class_fm.jpg

Sokan felháborodtak azon, hogy megszűnik a kedvenc reggeli műsoruk, a Morning Show a Class Fm-en.

Pedig maga a Class Fm szűnik meg:

a fideszes Médiatanács még augusztusban elutasította a valaha Simicska-közeli kereskedelmi adó üzemeltetőjének a kérelmét, hogy újabb öt évre kapjon lehetőséget a sugárzására.

A Class FM-et üzemeltető cég, az Advenio idén váltott tulajdonost. A kormánnyal összeveszett üzletember, Simicska Lajos üzleti köre már semmi esélyt sem látott arra, hogy a neve alatt tovább működhessen az ország legnépszerűbb rádióadója, ezért Nyerges Zsolt eladta a céget egy amerikai üzletembernek.

Michael McNutt és a Marquard-médiacsoport vették meg a rádiót és anno nagyon bizakodóan nyilatkoztak a Class FM jövőjéről, aztán nem kapták meg az analóg sugárzási engedélyt. Ez azt jelenti, hogy rádión egyszerűen nem lehet majd fogni a csatornát november 19-től. A Class Fm-et 2,5 millió ember hallgatta rendszeresen, ez volt az egyetlen országos kereskedelmi adó. Mivel nem lehet őket fogni, nem lesznek bevételek – valahogy meg kellett szabadulni Balázséktól. Nem kizárt, hogy az egész botrán csaka rra jó, hogy Balázsékat újabb rádióba “segítse be”.

Pont miattuk záratták be a Class Fm-et

A Médiatanács egyébként többször is úgy találta, hogy Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani Morning Show-jának adásaiban olyasmik hangoztak el, amelyek alkalmasak „a tizenhat éven aluliak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására”.

Ez volt az egyik kiváltó oka annak, hogy a rádió nem kapta meg a frekvenciaengedélyt, ennek alapján záratták be a Class Fm-et. Nyilvánvaló azonban, hogy a Fidesz nem lát szívesen egy tőle független országos rádióadót, ezért most teljes gőzzel azon vannak, hogy az Andy Vajnához tartozó Rádió1 kapja meg az országos frekvenciát.

A háttérben tehát erős politikai és üzleti érdekek húzódnak meg, amikről a nyilvánosságot nem nagyon tájékoztatják. Az Indexnek van egy jó cikke arról, hogy melyik rádióadó melyik érdekeltségi körbe tartozik, érdemes elolvasni. 

Facebook Comments