A titkos hozzávalók garantálják a sikert: a kesudiós, mézes, brokkolis csirkének senki nem fog ellenállni.
Amerikai filmekből – vagy a saját ebédlőnkből is – ismerős lehet a szitu: a gyerkőcök fancsali arccal tologatják a brokkolit a tányér szélére. Mielőtt azonban feladnánk a harcot a brokkoli megszerettetéséért, az alábbi receptet még mindenképp érdemes kipróbálni.
Ez a brokkolis mézes-citromos kesudiós csirkét igazán egyszerű elkészíteni. 15-25 perc és már tálalhatjuk is.
Hozzávalók:
Melegítsük meg az olajat egy nagy serpenyőben vagy wokban. Adjuk hozzá a csirkét és pirítsuk 3-4 percig, amíg aranybarna nem lesz. Vegyük le az edényt, és adjuk hozzá a fokhagymát és a brokkoli. Keverjük össze, pirítsuk még egy percig, majd lefedve főzzük tovább 2 percig, amíg puhulni nem kezd.
Egy másik tálban keverjük össze a csirkehúslevest, a kukoricalisztet és a mézet. Öntsük a serpenyőbe, és keverjük addig, amíg besűrűsödik. Tegyük vissza a serpenyőt a tűzre, majd adjuk hozzá a citrom héját, levét és a kesudiót. Keverjük össze, majd tálaljuk azonnal rizzsel vagy tésztával.
Ha a gyerekek netalántán ezzel a kesudiós csodával sem hajlandók megenni a brokkolit, annyi baj legyen. Több jut nekünk.