Üzent a kormány Gyárfás Tamásnak: selyemzsinór

Üzent a kormány Gyárfás Tamásnak: selyemzsinór

Balog Zoltán minisztert, aki a sportért felelős államtitkárság felettese is, a parlament kulturális bizottságának ülésén kérdezték.ovigyt.jpeg

A hvg.hu szerint Balog azt mondta, a szövetség és versenyzők közti vitában nem osztottak lapot a kormánynak és a minisztériumnak- Ámde: az viszont fontos, hogy amikor Magyarországra jön a világ harmadik legjelentősebb sporteseménye – azaz a 2017-es vizes vb – odafigyelnek ránk, ez a központba állítja Magyarországot, Budapestet. Ezért

a kormány azt szeretné, ha helyreállna a rend és a szakértelem döntene. Márpedig nem érdemes elvitatni a szakértelmet az olimpiai és világbajnokoktól.

Ha valaki nem értené, akkor itt a fordítás: döntsön a szakértelem, márpedig szakértelme az olimpiai és világbajnokoknak van, tehát nekik van igazuk.

És mivel ők azt követelik, hogy a szövetség elnöke távolítsa el önmagát, ezért azt kell tennie. Balog  – tehát a kormány, tehát Orbán miniszterelnök – virágnyelven azt üzente:

Gyárfás Tamás mondjon le!

 

Update: ugyancsak a hvg.hu szerint Lázár kancelláriaminiszter a Kormányinfónak nevezett sajtótájékoztatón úgy vélte, A miniszter szerint a vita veszélyezteti a világbajnokságot és a fejlesztéseket. Majd – a tudósítás szerint sokatmondóan – hozzátette:

A magyar úszósport fantasztikus eredményeket ért el, de az eredményeket az úszók hozzák, ez mindent eldöntő tény.

Mindent eldöntő tény. Inkább selyemzsinór.

 

Facebook Comments