Németh Szilárd újabb fogást talált Vona Gábor nyakkendőjén – és most szorítja

Németh Szilárd újabb fogást talált Vona Gábor nyakkendőjén – és most szorítja

Látszólag nincs mókásabb, amikor az egyik szélsőjobboldali párt a másikkal marakodik azon, ki a nagyobb demokrata, vagy a másik nácibb-e. A Fidesz és a Jobbik a bőnyi rendőrgyilkosság óta egymást vádolja, hibáztatja a rendőr haláláért és saját magát próbálja minél messzebbre tolni az eseménytől. A kevésbé mókás, hogy mindketten nyakig benne vannak.

Ki kell mondanunk: a Bőnyben lelőtt rendőr halálához mindkét pártnak indirekt módon köze van. A leggusztustalanabb viszont az, ahogy mindkét párt megpróbálja magát tisztára mosni és a másikat besározni.

gyorkos.jpg

Miért is?

A Fidesz a menekültellenes kampánnyal indult el a szélsőjobb kanyargós ösvényein. A kampányra simán mondhatjuk, hogy szélsőjobbos uszítás (itt már hosszabban írtunk róla).

Sőt: az is bizonyára közismert, hogy a Fidesz évek óta látszik a Jobbik kottájából. Amit a Jobbikban kigondolnak, azt a Fidesz szépen megvalósítja, így fogva ki a szélsőjobbos párt vitorlájából a szelet. Erről még Vona Gábor is nyíltan beszélt pár éve. 

Miért gond ez? Mert borzalmasan torzítja a társadalmi érétkeket, tolja az egész országot a gyűlölet és a diktatúra irányába. 

A Fidesz viszont a gyilkosság óta hihetetlen nyomást gyakorol a Jobbikra és a neonácikra:  

  • ráállították Kósát, Rezsiszilárdot és a KDNP-t is a témára (legalább a KDNP csinál is valamit, hehe);
  • egymás után adnak hangot a szélsőjobbos, paramilitáris szervek felszámolásának; 
  • a rendőrség, a TEK és a Nemzeti Nyomozóiroda meg, mintegy véletlenül, nyomozni kezdett;
  • tartják a házkutatásokat, hirtelen zsákszámra kerülnek elő a fegyverek mindenhonnan;
  • viszik el vasra verve a Jobbik-közeli szélsőjobber arcokat;
  • a Belügyet Kósa Lajos hivatalosan is felkérte, tárja fel, melyik párttal volt kapcsolat az MNA-nak.

Kínos.

Azért is kínos, mert ez a Jobbik egyik hátországa. Azok az arcok, akik hitelesen neonácik, akik fenntartják a párt társadalmi beágyazottságát és öregbítik a hírnevét. 

Nem kell „habonyista médiának” lenni ahhoz, hogy megírjuk: a Jobbik és a Magyar Nemzeti Arcvonal ezer szállal kötődik egymáshoz. A gyilkosság másnapján a Jobbik szóvivője ugyan belehazudott egy ordas nagyot a mikrofonba, amikor azt találta mondani, hogy semmi közük Győrköshöz és a bandájához.

Kijelentette: sem a pártnak, sem tagjainak nem volt és nem is lesz kapcsolata a szervezettel. Az erről író lapokat Habony Árpád érdekeltségi körébe sorolta, hozzátéve: a kormányzati propagandának ez a legfontosabb. “Egészen biztos vagyok benne, hogy ki fogják azt is deríteni, hogy valójában tegnap Vona Gábor lőtte fejbe azt a szerencsétlen rendőrt” – fogalmazott. Nyilván, ezzel próbálta elütni a dolgot, de sajnos, erre képtelenség mit mondani. 

A szóvivőt kérdezték arról is, hogy Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője tagja volt-e az MNA-nak. “Honnan lenne erről információm?” – kérdezett vissza elképesztő pofátlansággal Mirkóczki Ádám, hozzátéve, erről a hatóságokat kell kérdezni. Mint mondta, a Jobbik és tagjai tevékenységéről tud felelősen nyilatkozni, az MNA-ról vagy a Betyárseregről nem.

Pedig pontosan tujda: az Origo aznap elkezdte szépen összeszedni mindazokat a már köztudott információkat, amelyek rávilágítanak a szélsőséges párt és neonáci szervezetek kapcsolatáról. Nem volt nehéz dolguk.

Aztán beindult a habonyista média és a többiek is, mintha ráébredtek volna, hogy a hungaristák már a spájzban vannak. 

  • Gyöngyösi Mártonról, a Jobbik politikusáról megjelent a Népszavában egy szép fotó, ahogy együtt kávézik a neonáci elvtársával, a Hídfő nevű nyilas portál újságírójával, Szalai Gáborral. Ezt az újságot is az MNA alapította.
  • Abszurd jelenet volt, amikor a Paks2-vel nyilvánvalóan jól megkent fideszesek emlegették  fel az orosz szálat, meg a nemzetbiztonsági kockázatot a Jobbikkal és az MNA-val kapcsolatban.
  • Aztán jött a 888-on az a kép, ahogy Vona beszélget Győrkös fiával egy bulin az iráni követségen. A jobbikos szóvivő szabályos kanosszát járt, amikor az újságírók kajánul megkérdezték: ezt így hogy?

 

Vonjuk csak le a következtetést: a Fidesz propagandája heccelte fel az országot a menekültek ellen, a szélsőjobbos őrültek meg persze ráharaptak. Évek óta fegyverkeztek, gyakorlatoztak. Csak egy alkalom kellett, hogy valamelyik dilinyós meghúzza a ravaszt. Pont egy rendőr lett az áldozat.

Most meg mindneki a másikra keni a felelősséget és próbál előnyt kovácsolni magának ebből a tragédiából. Ez Magyarországon a politika.

Facebook Comments