Az 5 leghíresebb sorozatgyilkos a történelemből

Az 5 leghíresebb sorozatgyilkos a történelemből

la-et-cm-charles-manson-musical-hamburg-germany-20141001.jpg

Kínzókamrákkal felszerelt hotel, kiontott belek, hullagyalázás és erőszak: ha sorozatgyilkosokról tetteiről hallunk, mindig eltölt bennünket a borzongás és az iszonyat. A történelem során számos gyilkos tartotta rettegésben környezet, és ölt egynél többször.

Az alábbi 5 embert azonban mindmáig a leghírhedtebb sorozatgyilkosok közt tartják számon.

Hasfelmetsző Jack

jack-the-ripper-mitre-square.png

Hasfelmetsző Jack a világtörténelem legismertebb sorozatgyilkosa, akiről a mai napig sem tudjuk biztosan, hogy ki volt valójában. Érdekesség, hogy csupán egyetlen évben gyilkolt. 1888-ban öt prostituáltat ölt meg a Whitechapel nyomornegyedben.

Nem volt nehéz dolga a 19. század London sötét, zegzugos utcáin. Áldozatai torkát átvágta, majd sebészi pontossággal eltávolította méhüket.

H. H. Holmes

holmes-250x250.jpg

H. H. Holmes – eredeti nevén Herman Webster Mudgett 1892 és 1895 között elhatározta, hogy felújít egy régi hotelt. Az épület azonban a legkisebb mértékben sem lett vendégbarát hely. Holmes a házat csapóajtókkal, kínzó- és gázkamrákkal látta el. Áldozatait különböző ürügyekkel csábította az épületbe, ahol a legváltozatosabb kínzásokkal ölte meg őket. Az élelmes sorozatgyilkos ráadásul a csontvázakat eladta az egyetemnek, így komoly haszonra is szert tett.

1895-ben végül rajtakapták, és egy évvel később felakasztották. Kivégzése előtt Holmes felgyújtotta az épületet, hogy eltusolja az ügyet. A ház romjai között azonban így is legalább száz különböző embertől származó csontváz maradványait találták meg.  A feltételezések szerint Holmes mintegy 200 embert gyilkolt meg.

A Zodiákus

zodiac_blog_2100x147-250x250.jpg

A Horoszkópos Gyilkos néven is ismert rém azonosságát a mai napig nem tudjuk, annak ellenére, hogy a gyilkos előszeretettel hívta fel magára a média figyelmét. Fenyegetései és figyelmeztetései ellenére azonban 1969 december után nem történt további eset.

1968-bna és 1969-ben összesen öt, saját kocsijában agyonlőtt embert találtak az USA-ban. A gyilkosságok után az elkövető több napilapnál és egy televíziónál is bejelentkezett. “Zodiákus”-nak nevezte magát, elismerte a gyilkosságokat és rejtett kódokat tett közzé. A név az állatövi jegyek szimbólumából, vagyis zodiákusból ered. A gyilkos üzenetei aláírásakor is a zodiákus jelét használta – ami egyben egy célkereszt is.

Charles Manson

manson-250x250.jpg

A Charles Manson már gyerekkorában is a társadalom legaljához tartozott. Egy 16 éves prostituált gyerekeként látta meg a napvilágot 1932-ben. Felnőve egy kaliforniai hippi-mozgalomhoz csatlakozott, ahol amolyan guruvá vált. Az apokalipszis eljöveteléről prédikált, és egy farmon élt híveivel. “A Család”-ként emlegetett kommuna tagjai Manson vezetésével gazdag fehéreket öltek. Áldozatuk egyike volt a híres filmrendező, Roman Polanski terhes felesége, Sharon Tate is.

Mansonék célja az volt, hogy a fehéreket és feketéket egymás ellen hangolják, hogy a végső összecsapás (Helter Skelter) után a feketék kerüljenek ki győztesen. A szekta tagjait 35 emberélet kioltásával vádolják. Tagjait, köztük Mansont életfogytiglanra ítélték.

Ted Bundy

1000509261001_1892050825001_bio-top250-tedbundy-betrayal.jpg

Ted Bundyt minden idők legsármosabb sorozatgyilkosaként tartják számon. Nem volt nehéz dolga a gyilkosságok kivitelezésekor, hiszen rengeteg nőt levett a lábáról. Először 1973-ban Seattle-ben gyilkolt, majd mindig ugyanazon séma szerint járt el: vonzerejével tőrbe csalta a gyanútlan hölgyeket. Először leütötte, majd szadista módon megerőszakolta őket, végül megölte és feldarabolta áldozatait. Bundy ráadásul sok esetben visszatért a gyilkosság helyszínére, és a holttesteken újabb szexuális bűncselekményt követett el.

Végül az egyik áldozata fenekén lévő harapásnyomok alapján azonosították. 1978-ban fogták el, és egy évvel később kivégezték. A becslések szerint mintegy 60 nő haláláért felelős. Érdekesség, hogy áldozatai minden esetben fiatal, hosszú, barna hajú nők voltak.

Facebook Comments