A legmagyarabb megoldás: ha rossz az eredmény, inkább ne is mérjünk

A legmagyarabb megoldás: ha rossz az eredmény, inkább ne is mérjünk

Egy Fidesz-kompatibilis szülői szervezet a siralmas PISA-eredmények láttán előállt a legmagyarabb megoldással: többé ne vegyünk részt a felmérésben. Ismerős? A Statisztikai Hivatal inkább nem méri a szegénységet, a kormány inkább kiszáll a korrupció-ellenes szervezetből – mert nem tetszik a végeredmény.

keszei_sandor.jpg

A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete közleményben kürtölte világgá korszakos ötletét:

ha ilyen rossz eredmények születnek a PISA-felméréseken, akkor „szüneteltetni kell a PISA mérésekben való részvételt”,

hiszen „nemzetközileg is lejáratják a magyar gyerekeket a frissen publikált PISA-teszt eredményei”. Csak egyet érteni tudunk a kezdeményezéssel. Jámbor ötlet ez – azt is mondhatták volna, hogy zárjuk börtönbe mindazokat, akik beszámolnak az eredményekről.

Igazán kormány-kompatibilis a megoldás: gondolkodni, hát még cselekedni nem szükséges, elég elhallgatni a valóságot ahhoz, hogy máris jobban érezzük magunkat. Igaz, a gyerekek ettől nem lesznek képesek jobban alkalmazni a tudásukat az életben, de hát nem is ez a cél. Csak a közhangulatot ne borzoljuk fölöslegesen rossz hírekkel. Főleg „nemzetközileg” ne. Mert a végén még Soros György is megjelenik, koponyalékelővel és szívószállal. Elnézve az eredményeket, lehet, hogy már itt is van.

Az ötlet persze nem új: a Központi Statisztikai Hivatal is olyan könnyedén, hitelesen és őszintén képes beszámolni egy éve a szegénység drasztikus csökkenéséről. Főleg, mióta nem is méri. Egyszerűen eltűntek a szegények az országból! Köszönjük, Viktor! Aki pedig mégsem jön ki a fizetéséből, az tudja, ki tehet róla: Soros György és a migráncshordák. Máris jobban csúszik a feles tej.

A lényeg, hogy még véletlenül se kelljen szembe nézni a valósággal.

ashwood

Nem rémlik, kik ezek?

 

A Magyar Szülők Országos Egyesülete korábban azzal vonta magára a figyelmet, hogy javasolta: az erkölcstan oktatására csak erős hivatástudattal rendelkező és feddhetetlen életmódot folytató pedagógusokat lehessen alkalmazni. Vagyis olyanokat, akik nem néznek pornót. 

Keszei Sándor, az Egyesület elnöke szerint, ha egy átfogó vizsgálaton esett volna át a pedagógus, akkor elkerülhetőek lettek volna a szülői „támadások”. Azzal kapcsolatban, hogy milyen szempontok alapján állították össze az ajánlást, az MSZOE elnöke azt mondta: kikérték a szülők véleményét is, de például a családvédelmi törvényt is alapul vették. Így az ajánlás alapján élettársi kapcsolatban élő, elvált vagy gyermektelen pedagógus nem is lehetett volna erkölcstan oktató. Keszei Sándor hangsúlyozta: ő maga sem felel meg a kritériumoknak, hiszen jelenleg második feleségével él, de ő nem is akar erkölcstant tanítani.

Kijelentette: aki másodállásban sztriptíz táncos, az ne tanítson erkölcstant, tanítson inkább matematikát. Az ajánlásban az is szerepelt, hogy az adott pedagógus ne nézzen otthon sem szexfilmet. Keszei Sándor azt mondja: példamutatónak kell lenni, aki maga is ilyen filmeket néz, nem mondhatja azt a gyerekeknek, hogy ne üljenek a számítógép elé és ne nézzenek ilyen tartalmakat.

Arra, hogy az a pedagógus miért nem taníthat erkölcstant, aki családban él, de valamilyen oknál fogva nem lehet gyereke, a MSZOE elnöke érdemben nem tudott reagálni.  

Keszei Sándort az ATV-ben Kálmán Olga tette taccsra végképp és élőben vonta vissza a javaslatát:

 

Facebook Comments