Orbán jövőre kinyírja a neki nem tetsző civil szervezeteket

Orbán jövőre kinyírja a neki nem tetsző civil szervezeteket

 Ezúttal nincs szükség kremlinológiára, elejtett fél mondatott elemzésére. Orbán egyértelműen kimondta:

A következő év Soros és az általa szimbolizált erők kiszorításáról fog szólni.

orsor.jpg

A csillagállás – látszólag – neki kedvez: januártól az új amerikai vezetés várhatóan épp leszarja, mit csinál az országában, Brüsszel pedig ennél jóval fajsúlyosabb ügyekben is béna kacsaként viselkedik. Elvégre csak a magyar jogállamról van szó.

888.hu-nál vendégeskedő Orbán azt mondta, az USA-val ápolt

ellenséges viszony … mögött volt egy ideológia is, amit ők nemes egyszerűséggel csak soft powernek neveznek. Ez azonban nemcsak teória, hanem egyúttal körmönfont akcióterv is. NGO-kon, alapítványokon, civil szervezeteken, médián keresztül érvényre juttatni a saját érdekeiket; ez volt a cél, és ezt Soros Györgyön keresztül látták megvalósíthatónak. … (a jövő év Sorosról) fog szólni… Mert mi a logikus válasz a kialakult helyzetre? Minden országban azon lesznek, hogy Sorost kiszorítsák. Ezt már most lehet érzékelni Európában. Felderítik, honnan jöttek a pénzek, milyen titkosszolgálati összefüggések vannak, milyen NGO-k milyen érdekeket képviselnek. A következő év Soros és az általa szimbolizált erők kiszorításáról fog szólni.

Igaz szó sajnos alig hangzik el benne, a végkövetkeztetés azonban nem hagy kétséget a jövő felől.

A „soft power” egy valóban létező kifejezés, azonban – nemes egyszerűséggel – semmi köze „körmönfont akciótervekhez”, NGO-khoz, civil szervezetekhez.

A fogalmat a ’90-es években vezette be egy harvardi professzor, Joseph Nye. Jelentése: egy ország érdekeinek nem katonai eszközökkel történő érvényesítése. A jelenség természetesen már az előtt létezett, hogy ilyen hangzatos nevet kapott volna. (Ide sorolható például az állami támogatás egy másik ország területén lévő iskolának, civil szervezetnek, egyháznak, politikai pártnak. Arra azért nagyon kíváncsiak lennénk, mint szólna Orbán, ha erre a bizonyos „soft powerre” hivatkozva zavarna ki Románia, Szerbia vagy Szlovákia mindenkit, aki állami támogatást kapott határaikon belül a magyar államtól.)

Orbán tehát azt állítja, hogy

azért volt rossz a magyar-amerikai viszony, mert az USA igyekezett érvényesíteni saját érdekeit.

Az EU-val pedig azért vagyunk rosszba, mert Orbán igyekszik érvényesíteni saját érdekeit. De: amit szabad Orbánnak, azt nem szabad a nagyhatalomnak.

Talán mert az USA olyan gyámoltalan, gyenge és apró, saját érdekeivel sincs tisztában, ezért azokat nem is tudja képviselni egymagában. Magyarország annyira hatalmas, erős és tántoríthatatlan, hogy nem elég fenntartani egy nagykövetséget, NATO-tagnak lenni, mindenféle kereskedelmi és kulturális partneri szervezetet fenntartani, bizony még Soros titkos hálózatát is be kell erre vetni. Természetesen fedetten, konspiráltan, titkosan – ám az éles szemű magyar hírszerzés és kémelhárítás azonnal átlátott a híresen amatőr CIA-n, meglátva a mögöttük kirajzolódó Soros-sziluettet.

Nem véletlen, hogy Orbán titkosszolgálati összefüggésekről, meg felderítésről beszél. Nagyon nehéz, ha nem egyenesen lehetetlen megmondani, mit pénzel a CIA Soroson keresztül – avagy fordítva. Be kell itt venni minden létező erőt – beleértve a TEK-et is. Mert az fideszes fejben fel se merülhet, hogy a egyszerűen csak meg kell nézni a Soros-cinkossággal vádolt civilek éves pénzügyi beszámolóit, amiben teljesen nyilvánosan ott vannak az adományozók. Ahogy ezt a törvény előírja számukra. Tudjuk, Orbán és élcsapat rég nem képes másokról sem feltételezni, hogy betartják a törvényt.

Hát még a titkos érdekképviselet, amit a civilek ellátnak. Mert könnyen lehet, hogy miközben

a Társaság a Szabadságjogokért épp Orbán Viktor jogi védelmét látta el,

nem is a kedves vezetőt képviselte, hanem a Soros-bérencek által ürgebőrbe varrt Gyurcsány Ferencet.

A családon belüli erőszak ellen fellépő NaNe pedig valójában a fegyverlobbi kijárója.

De mind közül az egyik leggyanúsabb a Transparency International. Miért érdekli őket a korrupció elleni harc? Mi közük van hozzá, hogy mennyire átlátható a magyar kormány gazdálkodása? Talán csak nem ők akarják ellopni Orbán tolvajai elől az adóforintokat?

Lássuk röviden, mit szimbolizálnak az erők, amelyeket jövőre kiszorít majd Orbán:

  • tolerancia,
  • elfogadás,
  • korrupciómentesség,
  • átlátható gazdálkodás,
  • jog előtti egyenlőség,
  • esélyegyenlőség,
  • felzárkóztatás,
  • erőszakellenesség.

Mind megvetendő, szemét elképzelés – hogy ne mondjuk: liberális aberráció. Sokkal jobb lesz a magyaroknak enélkül. 

ashwood

Facebook Comments