Úgy kellett ez a berlini támadás a Fidesznek, mint egy falat kenyér

Úgy kellett ez a berlini támadás a Fidesznek, mint egy falat kenyér

Nehéz nem látni, milyen kéjes örömmel fogad a magyarországi kormánypropaganda minden egyes nyugat-európai merényletet. Hogyan játszanak rá, hogyan adják a lovat az emberek félelmei alá, történjék a támadás Nizzában, Párizsban vagy Berlinben.terr_1.jpg

Hogyan hurrogják le azokat a hangokat, amelyek azt állítják, ez nem Magyarországon történt, nem kell félni, mert lám, a németek, akikkel történt, ők sem félnek. Hogyan riogatnak egyszerre azzal, hogy ez vagy ilyesmi bármikor megtörténhet Magyarországon is, és hogyan örömködnek azon, hogy Magyarország a biztonság és a béke szigete Európában, amikor mégsem történik meg.

Hogyan nyilatkoztatják a szakártőnek nevezett kormánypropagandistát arról, hogy “ez már nyílt háború”, és és eszükbe se jut összevetni, hogy a 12 áldozattal járó berlini merényletet – mondjuk – a szerencsétlen mezőkövesdi buszbalesettel (4 halott), vagy az irkutszki metilalkohol mérgezéssel (48 halott).

És ha ők nem teszik meg, akkor hogyan tennék meg a olvasóik és a nézőik, akik belőlük, tőlük tájékozódnak?

A természetes emberi félelemre játszanak rá.

A félelemnek vagy cselekvés kell legyen az vége (ha van rá ok), vagy megnyugvás (ha nincs okunk félni). Ők ezt hallgatják el: a cél a pánikkeltés, hogy maga a félelem legyen állandó.

Cselekvési terv amúgy sincs. Bármilyen népszerű volna is a szélsőjobboldalon és tájékozatlan választóknál, nem lehet az összes muszlimot deportálni Európából. De a tőlük való rettegést megfelelő elérésű médiahálózattal fenn lehet tartani.

Már le se kell nekik szólni, pláne nem kell előírni a napirendet. Mindannyian tudják, hogy addig van állásuk, ameddig a Fidesznek hatalma, és

addig van Orbán kormányon, amíg a választók pánikban.

Úgy kellett ez a berlini támadás a Fidesznek, mint egy falat kenyér.

Mióta nincsenek migránsok, nem lehet fenntartani a tőlük való félelmet; mindig kellenek új impulzusok. De mióta nincsenek migránsok, ismét a kormány korruptsága a legfőbb téma a magyar politikában, és esik a kormánypártok támogatottsága.

Tehát veszélyben a haza.

De nem a terroristák veszélyeztetik, hanem éppen az, ha nincsenek terroristák. A terroristák és a Fidesz, az Orbán-kormány és propagandistáinak érdeke tökéletesen egybeesik:

minél rosszabb, annál jobb.

Nincs mit csodálkozni tehát a kormánypropagandán.

Facebook Comments