Berlini  merénylet: a feltételezett elkövetőt lelőtték Milánóban  

Berlini  merénylet: a feltételezett elkövetőt lelőtték Milánóban  

Közben az is kiderült: a marokkói titkosszolgálat előre figyelmeztette Németországot, hogy a terrorista merényletet készül elkövetni. Őt lőtte le a rendőrség ma hajnalban Milánóban. 

anis_amri.jpg

Az olasz rendőrség videófelvétele:

 

A Mondafrique nevű, francia nyelvű, Afrikával foglalkozó hírportál szerint a marokkói titkosszolgálat

kétszer is figyelmeztette a német titkosszolgálatokat, hogy Anis Amri valószínűleg merényletet fog végrehajtani.

Ráadásul hónapokkal ezelőtt: szeptember 19-én és október 11-én is. A Mondafrique értesüléseit a Tagesspiegel és az Index is leközölte. A férfit azzal gyanúsította a német rendőrség, hogy ő hajtott be a berlini karácsonyi vásárra egy elrabolt kamionnal, megölve 12 embert és megsebesítve további 48-at. A merényletet az ISIS magára vállalta. 

A marokkói titkosszolgálat már korábban azonosította a lehetséges elkövetőt, mint az Iszlám Állam hívét és megtudták azt is, hogy Németországban tartózkodik. A tuniszi férfit egyébként az olasz hatóságok korábban már letartóztatták egyszer.  

A híradások szerint az elkövetőt egy közúti ellenőrzésen, tűzpárbaj közben lelőtték. Egy olasz rendőr a vállán sebesült meg. 

 

A közúti ellenőrzést látva a terrorista azonnal pisztolyt rántott és lövöldözni kezdett, “Allah akbar”-kiáltással. A rendőrség az ujjlenyomatai alapján már azonosította. 

Facebook Comments