Kemény mondatok Orbántól karácsonykor

Kemény mondatok Orbántól karácsonykor

Orbán Viktor igazi rákosista-kommunista interjút adott a Mészáros Lőrinc által beszántott lapcsaládnak, a Mediaworks-nek: a Győzedelmes Vezető Értékeli a Világot. Volt itt migráncsozás, brüsszelezés, clintonozás, ígérgetés, elmúltnyolcévezés, minden, ami szem-szájnak ingere.

orbanradio.jpg

  • arra még nem volt példa, hogy “Európa szívében keresztényeket gyilkoljanak karácsonykor”,
  • semmi sem maradhat úgy migránsügyben, ahogy eddig volt: Brüsszelnek változtatnia kell. Azokat, akik illegálisan jöttek be Európába, vissza kell szállítani, a határokat meg kell védeni, a beáramlást meg kell szüntetni ;
  • egy éve senki sem hitte volna, hogy az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból és Amerikában a “Clinton-klán, a hagyományos amerikai baloldali értelmiség pártja” kiesik a hatalomból
  • vége az amerikai és európai álomnak is, hiszen több nyugat-európai városban már nincs biztonságérzetük az embereknek, elszaporodtak a bűncselekmények, nő a terrorveszély, ami megrázza a nyugati világ önbizalmát, önbecsülését. Gazdasági lassulás, a bűnözés, a terror, a migráció, a döntésképtelenség és az őszintétlen beszéd összeadódik a nyugati világban, és erre nem találtak választ a vezetők.

 

Orbán Viktor biztos nem járt az utóbbi időben Európa nyugati felén, mert ott valahogy nagyon nem így látják az emberek. Viszont idehaza a Győzedelmes Vezető fellépett a gonosz zombi-migráncshordák ellen:

Magyarország azért “stabil sziget” a forrongó nyugati világban, mert “mi kikértük az emberek véleményét, és az illegális bevándorlással szemben 2015-ben és 2016-ban is megvédtük az országot”.

Orbán Viktort a saját lapjában nem merték megkérdezni, mi van az elvesztett népszavazással, ami után a „lázongó, bizonytalan, hanyatló, dekadens”, stb. nyugati demokráciákban a miniszterelnök lemond

Nem volt szó arról sem, hogy a “gazdasági lassulás”, meg a “döntésképtelenség” közepette odaát az emberek milyen jóllétben élnek, már az osztrákok átlag négyszer annyit keresnek, mint a magyarok; de a románok is rég lehagytak minket a gazdasági fejlődésben. 

Jöttek az ígéretek

  • 2017-ben az a legfontosabb cél, hogy mindenkinek megérje dolgozni Magyarországon;
  • kormány azért csökkenti a munkáltatókat terhelő adókat, hogy emelkedhessenek a bérek;
  • csak annyit ígérhet biztosan, hogy az ország jövőre “töretlenül fejlődni fog”;
  • „Nem akarunk vesztes országban és vesztes nép fiaiként élni. Az a célunk, hogy győztes országgá tegyük Magyarországot”.

Győzelem az oktatásban és az egészségügyben is

  • Hetvenegy kórházat felújítottak, fejlesztettek,
  • 23 új rendelőintézet épült,
  • az orvosok és az ápolónők bérét 2017-ben és 2018-ban is folyamatosan emelik,
  • 50%-kal emelkedett a pedagógusok bére,
  • nem bezárnak iskolákat, hanem újakat nyitnak.

A Pisa-eredményekről, az omló falú, zsúfolt kórtermekről, az agyonhajszolt, leterhelt pedagógusokról, a lépcsőházban testnevelés órára járó iskolásokról, vagy a leépített, bezárt gimnáziumokról nem esett szó. Sem arról, hogy ezek a felújított kórházak vajon EU-es pénzből épültek-e. Sem a kézivezérlésre kapcsolt oktatási rendszerről, ahol a gyerekek egyfajta, borzalmas minőségű tankönyvből tanulhatnak. ahol nincs pénz a fénymásolópapírra és nincs szappan az iskolai vécében.

Bizonyára Orbán Viktorhoz más hírek jutnak el, mint hozzánk.  

Aztán jött egy kis elmúltnyolcévezés is: mindez jelentős előrelépés ahhoz képest, hogy 2006 és 2009 között iskolákat és kórházakat zártak be, és az utolsó szocialista kormány “búcsúzóul” egyhavi bért vett el a pedagógusoktól és az egészségügyi dolgozóktól is – mondta.

Facebook Comments