Elhunyt a 2000-es évek egyik leghíresebb médiaszemélyisége, Grespik László

Elhunyt a 2000-es évek egyik leghíresebb médiaszemélyisége, Grespik László

52 évesen meghalt Grespik László ügyvéd, MIÉP-es politikus, volt közigazgatási hivatalnok, az ezredforduló ismert médiaszereplője. Egyelőre nem tudni a halál okát.

grespik.jpg

Grespik László ügyvédet 2000-ben nevezték ki a Fővárosi Közigazgatási Hivatal vezetőjévé, ahol attól vált ismertté, hogy adminisztratív úton korlátozta a külföldiek fővárosi lakásvásárlási jogát. Emiatt egy év alatt több mint 50, az elutasítást kifogásoló pert vesztett a hivatal. Csak fegyelmivel és felfüggesztéssel sikerült eltávolítani a hivatal éléről, amikor már nagyon kínossá vált a ténykedése. 

Az ezredforduló környékén ismert médiaszereplőnek számított,

rengeteg orgánummal állt haragban-vitában (pert indított, majd vesztett el például a Heti Hetes szereplői vagy Sickratman ellen, és emlékezetes módon kenyérrel dobálta meg a Nap-Kelte műsorvezetőit), és úttörőnek számított a történelmi-közéleti ezotéria terjesztésében is.

A leghíresebb szereplése az volt, amikor 2000 szeptemberében élő egyenes adásban kenyérrel dobálta meg a Nap-kelte című hírműsor riportereit: a vita arról folyt, miért kell a letelepedési kérelmet benyújtó külföldi állampolgároknak a vallásukról is nyilatkozniuk.

 

Nevezetes csatái voltak a Heti hetes szereplőivel is, akik ellen személyiség jogi pert is indított, több mint tíz évvel később pedig be is ült egy adásba közéjük.

2003. novemberben egy szkinhedkoncert nyomán közösség elleni izgatással vádolt férfi védőjeként megkérdezte a bírótól, vajon nem zsidó származású vagy vallású-e – ezzel tesztelve a bírói elfogultságot. Grespik kezdeményezője és kurátora a Nemzeti Jogvédő Alapítványnak, és elnökségi tagja a Budapesti Ügyvédi Kamarának. A Kamarának többször el kellett határolódnia a saját elnökségi tagjától annak szélsésőges véleménye miatt. Grespik sokat nyilatkozott a magyarok kozmikus eredetéről is. Könyvet is írt, aminek humorát sokan emlegették, nem feltétlenül pozitív visszhanggal. 

A halálhírt pont emiatt Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat (NJSZ) ügyvezetője tudatta az ismerősökkel, majd az értesülést a Magyar Nemzetnek meg is erősítette

Facebook Comments