Ellopott közpénzmilliárdok, híres sportolók és egy fideszes trollcsapat: ilyen a kampány a budapesti olimpia mellett

Ellopott közpénzmilliárdok, híres sportolók és egy fideszes trollcsapat: ilyen a kampány a budapesti olimpia mellett

Közpénzmilliárdokért kampányolnak híres magyar sportolók és Rogán szomszédja a 2024-es budapesti olimpia mellett, de az értelmetlen pénzszóráson túl egy igazi fideszes-putyinrajongó trollcsapat is beszállt a hazai olimpia népszerűsítésébe. Az egyfajta CÖF2-ként működő Honfoglalás 2000 egyesület korábban a paksi atomerőmű bővítéséért és Putyin Béke-nobelldíjáért is kiállt.

 szeretunk_viktor.jpg

Nem kell jobb kampány a budapesti olimpiának, mint

  • a hármas metró heti füstölése, vagy
  • a 43 milliárdnál járó Dagály-projekt.
  • De a legabszurdabb a Honfoglalás 2000 közleménye, amit lejjebb idézni is fogunk.

Számunkra nyilvánvaló, hogy a lassan egy évtizede húzódó metró felújítását kezelni képtelen főváros egy olimpiát sem lenne képes megrendezni.

(A másik gyönyörű bizonyítéka felesleges közpénzszórásnak a milliárdokkal úszó Dagály-projekt: nemrég megemelték a 2017-es budapesti vizes vb-re épülő úszókomplexum költségeit, a fővállalkozói szerződés értéke így nettó 43,36 milliárdra nőtt.

Orbán Viktor közeli üzletfele-barátja, Garancsi István építheti meg az uszodát. Nem nyilvános közbeszerzésen nyerte meg a „pályázatot”. 

Az Index szerint megnövelt költségek azért is is érdekesek, mert az elmúlt napokban a kormányközeli propaganda azt szajkózta: az úszópalota 95 százalékban kész, és már januárban át fogják adni. Ehhez képest december végén nagyjából 12 százalékkal emelték meg a projekt költségvetését.) 

De vissza az olimpiai kampányhoz: a számok itt is irgalmatlanok.

A budapesti olimpia népszerűsítésére 2016 tavaszán kezdetben 700 milliót költöttek, ami idén év végére 1,3 milliárdra duzzadt.

Zsíros megbízást kapott többek között Csetényi Csaba (Rogán pasa parki szomszédja) cége is, akinek a kormány sok-sok kampány köszönhet már, többek között a népszavazási kampány egy részét is ők intézték.

Most decemberben pedig a jövő évet alapozták meg: újabb szerződést kötött a központi költségvetési támogatásból működő, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a főváros 50-50 százalékos tulajdonában lévő Budapest 2024 Zrt. az olimpia népszerűsítésére. Kivel is kötött szerződést? Hát, a Fradi-vezér pr-cégével, a MindShare nevű céggel, amely így 3+1 milliárdból gazdálkodhat 2017-ben.

Érthetetlen, hogy híres olimpikonok és sportolók ilyen körülmények között miért adják a nevüket a kampányhoz. Ők nem olvasnak újságot?

A legabszurdabb sztori pedig a Honfoglalás 2000 egyesületé. Közleményüket szó szerint idézzük, mert már-már műalkotás szintre emeli a kádárista propagandát és a tömény hülyeséget. (Ez az egyesület követelte Juhász Péter letartóztatását, mert az ellenzéki politikus tüntetni mert Orbán ellen, illetve ők szóltak be Hosszú Katinkának is, akit árulónak és kollaboránsnak állítottak be.

“Merjünk nagyok lenni. E szavakkal biztatta a magyarokat Széchenyi István. Rendezzünk Olimpiát 2024-ben, vágjunk bele. Ez jár nekünk, s a régiónak. Dübörög a gazdaság, van rá pénzünk, jogos az igényünk. Már csaknem készen vannak a létesítmények: úszóstadion, sportcsarnokok, futballpályák, épül a központi stadion, a Balaton, a Duna, a Tisza várja a vízi sportok versenyzőit. A nemzetközi sportszövetségek vezetői rendkívül elégedettek az előkészületekkel! Épül, szépül varázslatosan szép fővárosunk, szállodák nőnek ki a földből országszerte. Követeljük a 2024. évi játékok megrendezésének jogát!

Ám az ellendrukkerek sem tétlenkednek. El akarják venni hitünket, önbizalmunkat, zavart keltenek: államcsődöt emlegetnek, támadják állami és sportvezetőinket, heccelik a versenyzőket, az embereket, alkalmatlanságunkról beszélnek. Mélyütést akarnak bevinni, sikertelen úszó VB-re játszanak, Amerikának (Los Angelesnek) akarják megszerezni a játékokat. Átlátunk a szitán. Ne engedjük, hogy Amerika elvegye álmainkat! Hazánk turisták százezreinek keresett célpontja lesz, hozzák a pénzt, viszik hírnevünket, várjuk a világ ifjúságát! A nemzetnek szüksége van újabb és újabb sikerekre!

A Honfoglalás 2000 Egyesület kéri a hazaszerető, józanul gondolkodó embereket: nevezzék néven azokat, akik az ország érdekeivel nyíltan szembe fordulnak. Lépten-nyomon hangoztassuk: akarjuk az Olimpiát, merünk nagyok lenni!”

 

Facebook Comments