A Vasas-szurkolók úgy tudják, 50-100 évig nem épülnek futballstadionok Magyarországon

A Vasas-szurkolók úgy tudják, 50-100 évig nem épülnek futballstadionok Magyarországon

Már bontják a Vasas-stadiont, de a szurkolók nem szeretnék, ha “ministadion” épülne a helyére.fay.jpg

Az Orbán-kormány 7,5 milliárd forintot ad a Vasasnak új futballstadionra. Ez eddig csak a szokásos, ha mindenkinek lehet új stadionja, 

miért pont Kádár János egykori, Moldova György és Schiffer András jelenlegi klubjának ne lehetne?

Viszont a szurkolók nyílt levélben tiltakoznak ellene, hogy “ministadiont” kapjanak:

Nem szeretnénk, ha ötezres mini arénánk lenne. Nem szeretnénk, ha a Vasast ugyanoda sorolnák, ahová néhány feltörekvő és általunk tisztelt vidéki kis klubot.Van, akinek semmi nem elég.

Azaz: ha a Felcsútnak (Orbán), a Mezőkövesdnek (Tállai) és a Kisvárdának (Seszták) is ötezres stadionja van, nehogy már a Vasasnak is akkora legyen.

Ehelyett nyolcezrest akarnak, mint amilyen a Honvédnak is lesz.

Legyen nyolcezres az Illovszky Stadion is, hogy adott esetben hazai környezetben játszhassunk nemzetközi kupameccset. Ne kelljen költöznünk sem Újpestre, sem Dunaújvárosba, sem Akasztóra, se a világ végére. Ha már bontanak, ha már terveket készítenek, ha már építkeznek, akkor legyen olyan ez a stadion, amilyennek lennie kell, az elkövetkező ötven, száz évben.

A szurkolók kérését természetesen támogatja a klubvezetés is, bár nekik azért nincs delegáltjuk a kormányüléseken vagy a Fidesz-elnökségben, mint másoknak.  A Fidesz-KDNP a Vasast nem akarta elfoglalni valahogy,

Amúgy a Vasas tavalyi utolsó hazai meccsén, a DVTK ellen 2225-en voltak kint a Fáy utcában.  De még a Fradi (3425), a Dózsa (4629) és a Honvéd (4375) elleni meccsük is befért volna az új, ötezres stadionba. Ehhez azt sem árt tudni, hogy a szokásos gyakorlatnak megfelelően önbevalláson alapulnak.

De a szurkolók bíznak a jövőben: a jelenlegi nézőszámhoz

képest elismerjük,

még az 5000 férőhely is soknak hat.

De soknak fog hatni 20-30-40 év múlva is? Nem kérünk 20 000-es stadiont, belátjuk, irreális lenne. Azonban a jelenlegi hazai nézőszámok 70% feletti kihasználtságot jelentenének a tervezett arénában. (…) nem sok tartalékot hagyunk a jövő szurkolóinak.

Mintha beleszámítana a nézőszámba, fölemlegetik, hogy tavaly, Rióban a Vasasnak nyert olimpiát Hosszú Katinka (neki azóta már saját klubja van), Szász Emese és Szilágyi Áron is.

És egy jó hír a végére. Azt írják, 

Azzal is tisztában vagyunk, hogy ez a kormány az, amelyik hajlandó modernizálni a sport infrastruktúrát. Ha ezek a fejlesztések lezajlanak,

a stadionfejlesztések kérdése hosszú évtizedekre lekerül a napirendről.

Facebook Comments