Az Együttnek Orbán nem elég: már Putyinra fenik a fogukat

Az Együttnek Orbán nem elég: már Putyinra fenik a fogukat

Ki akarják fütyülni Orbán mellett az orosz elnököt a február 2-i látogatásán.

viktor_es_vladminir.jpeg

A hírek szerint Vladimir Putyin orosz elnök február 2-án Budapestre látogat, hogy találkozzon Orbán Viktorral. Október 23-án Juhász Péterék már megrendeztek egy füttykoncertet, ahol a fanatikus Orbán-hívők és az „ellenzéki demokraták” összecsapásának számos sérülés lett a vége: a fütyülőkre ugyanis rátámadtak a fideszesek. Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke bejelentette, most újabb kifütyülésre készülnek, lesz felállított színpad a Kossuth téren, elhangzanak beszédek.

oktober_23_futtykoncert.jpg

Füttykoncert és verekedés október 23-án (fotó: HVG)

Az Együttnek azzal van gondja, hogy a magyar kormány az orosz vezetés értékvilágát osztja, ez pedig Szigetvári Viktor szerint ellentétes az ország érdekeivel. Szigetvári szerint a miniszterelnök a magyar titkosszolgálatokat tétlenségre ítélte, “hagyják, hogy orosz titkosszolgák szabadon grasszáljanak országszerte, akár paramilitáris csoportokkal együttműködve”.

A Facebook-on bővebben is kifejtették az álláspontjukat:

“Február 2-án ismét füttykoncertet rendezünk Orbán Viktornak. Ezúttal ott lesz vele Vlagyimir Putyin orosz elnök is, akitől a magyar miniszterelnök szorgalmasan tanulja az illiberális kormányzást, a civilek vegzálását, a sajtószabadság korlátozását, a lopást, a családi vagyon gyarapítását.

Tüntetünk, sípolunk az Orbán−Putyin-szövetség ellen. Mert a mi szövetségesünk és jövőnk Európa, nem pedig az elnyomó, putyini Oroszország.

Nem tűrjük, hogy Orbán Viktor még jobban kiszolgáltassa Magyarországot Oroszországnak. Nem tűrjük, hogy Orbán Viktor a magyar nemzeti érdekekkel ellentétben Európával szembe vezesse hazánkat!”

Tagadhatatlan, hogy az orosz-magyar kapcsolatok szépen fejlődnek: tavaly a magyar miniszterelnök járt Moszkvában, idén ezek szerint Putyin a soros. A két politikus két éven belüli háromszor találkozott egymással, ami a HVG szerint azt jelenti, hogy Orbán Viktor immár Vlagyimir Putyinnal folytat a legsűrűbben kétoldalú tárgyalásokat. Ez az Európai Unióban biztosan, de talán az egész kontinensen is példátlan egy kormányfő részéről.

Facebook Comments