Mikor kér bocsánatot a civil szervezetekről hülyeséget beszélő Kovács Zoltán?

Mikor kér bocsánatot a civil szervezetekről hülyeséget beszélő Kovács Zoltán?

kovacs-zoltan.jpg

Egy “őszinte, befolyástól mentes” politikus, Kovács Zoltán kormányszóvivő állította azt az ATV-n, hogy a civil szervezetek terroristákkal működnek együtt.

2010-ben a választások előtt három héttel – a kormány akkori szócsövei, a Magyar Nemzet és Hír tv szintén “egy befolyásmentes” emberről cikkezett, aki valami dobozról, és kenőpénzekről beszélt.

  • Ön akkor hitt ennek a “befolyás mentes” embernek?
  • Ma hisz Kovács Zoltánnak?

Balogh Zsolt, a BKV egykori megbízott vezérigazgatója 2 évvel később vallotta be, hogy akkor nem mondott igazat. Félt, és nyomozati vallomásában csak azért állított terhelő dolgokat Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettesről, hogy megfeleljen az ügyészség igényeinek, és ezzel

elkerülje a börtönt:

Nem vagyok hős. Nem akartam mást, csak hazamenni.

Kovács Zoltán vajon miért állít valótlan dolgokat? Mert az borítékolható, hogy vagy szándékoltan, vagy tudatlanságból mond hamis állításokat, amivel csak a pozíciójához méltatlan hozzáállását bizonyítja.

Vele ellentétben Balogh Zsolt legalább már bocsánatot kért. Többször is. Legbeszédesebb talán a 2015. március 12-én tett bírósági vallomása:

A szembesítésen tett vallomásomat nem tartom fent. Ezt csak azért tettem amiért a nyomozati vallomásomat is, hogy ne tartóztassanak le, mint a többieket. Úgy éreztem, hogy csak akkor maradhatok szabadlábon, hogyha súlyosan terhelő dolgokat mondok Hagyó Miklósra. Kifejezetten ennek az alátámasztására állítottam a szembesítés során 14-szer, hogy félek és tartok Hagyó Miklóstól és tagadtam meg a választ Hagyó Miklós védőjének a kérdéseire. Tisztelt Törvényszék semmilyen bűncselekményt nem követtem el, Hagyó Miklós semmilyen törvénytelenségre nem utasított, neki semmilyen pénzt nem adtam át, nagyon sajnálom és elnézést kérek Hagyó Miklóstól, amiért az adott helyzetben ennek az állítására kényszerültem. Köszönöm.

Hagyó Miklós emberi jogait 5 alappontban sértették meg az eljárás során. Strasbourgban őt is olyan civil szervezetek képviselték, mint a TASZ és a Helsinki bizottság.

A Fidesz-kormány most ezeket a civil szervezeteket ócsárolja, holott e szervezetek

védték már Orbánt is:

 (Kép: 24.hu)

Facebook Comments