Baloldali humorgyár: Botkának hirtelen két kihívója is akadt, de az egyik csak viccelt

Baloldali humorgyár: Botkának hirtelen két kihívója is akadt, de az egyik csak viccelt

lattmann_tamas.jpg

Lattmann Tamás nemzetközi jogász önjelölt miniszterelnök-jelöltként lépett a színre,

mert türelmetlen.

Jámbor András, a Kettős Mérce szerkesztője és volt LMP-s/PM-s/civil aktivista a Facebookon jelentette be, hogy ő is vállalná. Kár, hogy csak poénkodott, mert az Együtt máris beállt mögé. 

Az Index írta meg, hogy Lattmann Tamás is vállalná, hogy pártoktól független, civil miniszterelnök-jelöltje legyen a baloldalnak.

A jogász az egyik fő szervezője és szónoka a 2015. március 15-i civil tüntetésnek, ahol 19 kérdésből álló úgynevezett “rendszerbontó népszavazást” kezdeményezett társaival, Gulyás Balázzsal és Vajda Zoltánnal.

Korábban Lattmannak több kezdeményezése is volt, amely tényleg foglalkozott az ország problémáival és tényleg releváns kérdéseket feszengettek. Ezen ügyek nagy részét elsöpörték a fideszes korrupciós botrányok, vagy a migránsellenes uszító kampány.

Mondunk pár példát:

  • Létrehozták az Új Magyar Köztársaság Egyesületet, amelynek Lattmann az egyik ügyvivője lett. Az egyesület fő célja a népszavazással kapcsolatos szervezés volt, amely szép lassan érdektelenségbe fulladt, ugyanis nem sikerült összegyűjteni a 200 ezer aláírást azokban a kérdésekben sem, amelyeket átengedett a Nemzeti Választási Bizottság és a Kúria (például a tankötelezettség 18 éves korhatárra való visszaállítása).
  • Ezután tavaly ősszel állt a nyilvánosság elé az Alternatíva Körrel, olyan nem párttag szakértőkkel, mint Nahalka István oktatáskutató vagy Kincses Gyula volt egészségügyi államtitkár. A Kör a “Magyarországot foglalkoztató legsúlyosabb kérdésekről”, az egészségügy, az oktatás és a nyugdíjrendszer jövőjéről készít kormányzati ciklusokon átívelő stratégiát – nyilatkozta akkor, jelezve, hogy ezt pártállástól függetlenül minden politikai szereplő számára rendelkezésre akarják bocsátani.

Lattmann Tamás az Orbán utáni korszak kormányzását úgy képzeli el, hogy

felülről lefelé újítja meg az országot, egyfajta technokrata-modernista alapon, ideológia-mentesen.

Nem akar pártcsatákat vívni, hanem szakemberek által kidolgozott, konszenzusos programot szeretne végrehajtani „demokratikusnak” nevezett pártok a támogatásával.

Állítólag az ellenzék körében komoly támogatottsága van.

A hírre Jámbor András, a Kettős Mérce blog egyik szerkesztője és alapítója is bejelentette, hogy indul, jelölteti magát, de a bejegyzéshez mindjárt hozzá is tett egy #irónia hashtaget. Idetesszük, hogy az újságíró-aktivista mit írt ki, mert szépen leképezi, milyen faramuci helyzetben van az egész magyar politika. 

 

Olvastam Lattmann Tamás is jelőli magát miniszterelnöknek. Így elkéstem, de talán nem. Reggel beszéltem nőkkel, és férfival, így betudom jelenteni a Miniszterelnök-jelölti indulásom.

Nők és férfi is támogatnak (2-1), bár többek szereték volna előtte látni az elképzeléseimet, de megigéertem nekik, hogy jó lesz. A több női támogató miatt azt gondolom a feminista szavazókra, is jócskán igényt tarthatok, hogy növeljük a bázist, a támogatók most elmentek egy vidéki támogatót szerezni a gödi révig. Jah ezt nem is mondtam, vidéken vagyok, (egy szigeten, nagyon izgalmas, hogy körbe víz fóllya körül) szerintem ez egy jó alap az indulásra.

Egyelőre a Platón Pártot kerestem fel, hogy támogassanak, de igényt tartok minden más párt támogatására is, a Fidesz és a Jobbik támogatására is, hiszen a jobb-bal politikai ellentétet meg kell haladni.

De nem szeretném, ha a pártok veszekednének, meg az ilyen ideológiai vitákat, így én 212 jelöltet állítanék, és két lista is lenne, hogy mindenki felférjen! Kicsit zavarna egyébként, ha más párt is indulna, mert zavar a veszekedés.

De az ideológiai adok-kapok is nagyon zavar, ugyanis én politizálni, cselekedni akarok nem ideologizálni, így azt gondoltam, a nagyobb jót tűzöm fel a mellemre mint jelszavat, és a pártom zászlajára is. Pártot nem alapítok, mert a pártok ideje lejárt, őket a támogatásomra kérem fel, követelem.

Egyébként szerintem meg kéne haladni a régi pártokat, mert mind rosszak és bénák, hogy jobb leszek arra az a garancia, hogy én nem vagyok ők, tehát nem vagyok ők. Szerintem ez megfelelő garancia. Jah meg fiatal is vagyok ám.

Szerintem egyébként a szakértelemnek kell dominálnia a kormányzás minőségében, a villanyszerelő szerelje a villanyt, a gázszerelő szerelje a gázt! Mindenki maradjon a kaptafánál, én például azért vagyok alkalmas miniszterelnök-jelöltnek, mert már szerveztem tüntetéseket, meg többen is felkértek, ezzel is bizonyítva alkalmasságomat!

Több civil szervezet is támogat, ha leszünk 10-en, akkor például már be is jegyezhetünk egyet, közösen, demokratikusan, nem úgy mint azok, akiket már létező szervezetek támogatnak!

A jelöltségemet azért a legnagyobb közösségi hálón jelenetem be, mert itt 5 millió polgárral tudok beszélni egyszerre, míg az RTL Klub híradóját csupán egymillióan nézik.

Kérlek támogassatok is a jelöltségben, segítsetek, hogy megküzdhessek Botka Lászlóval, és Latmann Tamással, mert én vállalom a küzdelmet!

Ha állampolgár vagy támogass egy lájkal!

Ha párt vagy, akkor kommentben jelezd a támogatásod!

Ha civil szervezet vagy egy megosztással segíthetsz!

#ironia

Facebook Comments