Matolcsynak csak két botránya volt a múlt héten: a függöny, meg a csaj

Matolcsynak csak két botránya volt a múlt héten: a függöny, meg a csaj

A szeretőjével többször utazott külföldre a jegybankelnök, mint az alelnökkel. Ja igen, és milliókért vett függönyöket a jegybankba.

vajda_zita.jpg

Az RTL Klub és az Átlátszó is olyan információkat közölt a jegybankelnökről a múlt héten,a melyek nem tezsnke jót a pr-jának. 

Matolcsy György 2013-as kinevezése óta

  • összesen 36 alkalommal ment külföldre
  • 75 millió forintnyi közpénzből
  • kilencszer vitte el magával Vajda Zitát,
  • ezek az utak összesen 10 millió forintba kerültek.

Balog Ádám alelnök viszont csak hétszer kísérhette el főnökét, Washingtonba Matolcsy Györggyel és jelenlegi barátnőjével hármasban utaztak.

Az MNB sajtóosztálya úgy magyarázta az egészet, hogy a jegybanknál milliós fizetéssel alkalmazott Vajda Zita nemzetközi pénzügyi titkári pozíciója miatt utazott ennyit.

Ki az a Vajda Zita?

Vajda Zita a diplomája átvétele előtt két nappal, 2010. július 1-jén lett a Nemzetgazdasági Minisztérium alkalmazottja. Már a diplomaosztós fotóján is szerepelt Matoclsy György. Később, amikor Matolcsy jegybankelnök lett, követte az MNB-hez is. Feladata a jegybankelnök külföldi útjainak szervezése volt..

Vajda Zita idén májusban távozott az MNB-től, fizetése addig havi bruttó 1,7 millió forint volt. Puhára esett: az MNB-s alapítványokhoz került, ahol ezek után még többet keresett. Kuratóriumi tag lett a PADI alapítványnál, illetve It-tag lett a PADI által létrehozott Vízház Zrt.-nél. Ezzel azonban nem ér véget a sor, igazgatóhelyettese a Pageónak, mely egy alapítvány, és ugyanitt kutató is lett.

A Mészáros Lőrincék által felvásárolt és beszántott Népszabadság leplezte le azt is, hogy Vajda Zita testvére is a jegybank alkalmazásában állhatott. A lap az MNB szeptemberben kiadott tanulmánykötetére hivatkozott: az egyik dolgozat társszerzője Vajda Kitti, de a lapnak a jegybank nem árulta el, hogy csak névegyezésről van szó vagy Vajda Zita húgáról. Az MNB a lappal annyit közölt, a közgazdász végzettségű szerző 2013 októbere óta dolgozik náluk, és az oktatási igazgatóság szakértője.

A Schmidt Mária által felvásárolt Figyelő írt korábban arról írt, hogy Vajda Zita húga a trafiküzletben is érdekelt, a testvérek édesanyja pedig az egyik jegybanki alapítvány éves beszámolóját készítette el.

Matolcsyék 12,6 millióért vettek függönyöket és karnisokat

 

Az Átlátszó pénteken leplezte le Matolcsyék újabb húzását: az MNB vezetői irodáiban 29 ablakra rendeltek új függönyöket és karnisokat, vagyis ablakonként 437 ezer forintot költöttek Matolcsyék tavaly év végén. Na ja, nem lenne jó, ha mindenki belátna és megtudná, mi folyik odabent. 

A Közbeszerzési Értesítő január 25-i száma szerint a jegybank szereti a szépet: a Szabadság tér 8-9. alatt található székház 3. és 4. emeleti vezetői irodáinak 29 nagyméretű ablakára vettek tavaly december 28-án új függönyöket és karnisokat. 

A hirdetmény nélküli eljárásban hárman tettek ajánlatot, a legkedvezőbb, 12,6 milliós árat ajánló Gardénia-Home nyerte el a megbízást, amelyet a Rovitex Hungária Kft. alvállalkozóként történő bevonásával fog teljesíteni.

A 2010-ben bejegyzett, Romeisz Norbert és Viktória tulajdonában lévő pécsi cégnek ez az első elnyert közbeszerzése. Az alvállalkozóként bevonni kívánt Rovitex szintén Romeisz Viktoré. Tavaly novemberben a Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft. 360 millió forintért vásárolt függönyt, falkárpitot és bútorkárpitot a Budavári Palota Szent István-termének újjáépítéséhez a Rovitextől – írta az Átlátszó.

Facebook Comments