Szarszagú rendőrország: jó reklámot csinálnak a népszavazásnak

Szarszagú rendőrország: jó reklámot csinálnak a népszavazásnak

Minden tipikus magyar hülyeség, kicsinyes bosszúállás, ellopott forint az olimpiaellenes népszavazási kampányt erősíti. Hiszen joggal mutathat rá bárki: olyan ország, ahol folyamatosak a kórházi fertőzések, ahol rendőrsorfal állja el az aláírásgyűjtést, vagy ahol milliárdok tűnnek el Orbán haverjainak zsebében, ne rendezzen olimpiát.

szippantos_kocsi.jpg

Sajátos eszközökhöz folyamodott az ország házmester-oldala a népszavazási kampány és aláírásgyűjtés akadályozására:

  • a Határ úti aláírásgyűjtésnél rendőrsorfallal,
  • a XVI. kerületi rendelő előtt szippantós kocsival és szarszaggal

próbálták megakadályozni az Együtt népszavazási aláírásgyűjtését a helyi Fidesz-potentátok.

A párt állításai – ha elfogadjuk őket, hogy valóban nem volt véletlen a két eset – elég meredekek.

A Fidesz hivatalosan még nem tudja megakadályozni a népszavazást (majd, ha összegyűltek az aláírások, akkor jönnek a jogi lépések), de a csatlósok a maguk kis primitív módszereikkel azért megpróbálják. Ez pont az a színvonal, mint amikor a Kossuth téri fütyülőkre támadtak az Orbán-fanatikus nénik és bácsik: az akció pontosan a visszájára sül el, de annyi eszük nem volt, hogy ezt belássák.

Minden ilyen kis történet ugyanis megmutatja, hogy mostanra a rosszindulatú Orbán-rajongók nagy része nem különbözik azoktól a 70-es évekbeli nyugdíjasoktól, akik a hosszúhajú huligánokra uszították a rendőrséget, vagy azoktól a házmesterektől, akik besúgtak.

Tízmillió házmester országa vagyunk, mondta Hofi annak idején és ez alig változott.

Gonoszkodásuk bosszantó, de teljesen irracionális, félelemből és gyűlöletből táplálkozik, amit a Fidesz propagandagépezete ültetett el beléjük. Pontosan ezek a cselekedetek mutatják meg, mennyire képtelenek az olimpia kérdését, vagy a népszavazás-demokrácia összefüggéseit végiggondolni.

Van azonban még egy dolog, amit nem gondolnak végig: hogy micsoda reklámot csinálnak ezzel az ügynek.

  • A szétvert, lerohadt és felújítandó metró, ami hetente kigyullad;
  • a Széll Kálmán téri óra, ami pontosan egy napig mutatta az időt és megint kimúlt,
  • vagy az omladozó falak, lehetetlen körülmények a kórházakban

csak azt mutatják, hogy az országban nem mennek jól a dolgok.

De ezek a primitív és gyerekes politikai akciók az aláírásgyűjtők ellen nem csak az olimpiaellenességnek csinálnak reklámot, hanem a Fideszről és magáról Orbán Viktorról állítanak ki szegénységi bizonyítványt. Meg az egész országról.

Hiszen Orbánék pontosan az ilyen fanatikus, félelemben és gyűlöletben élő, sötétségben hagyott emberek segítségével tartották meg a hatalmukat az utóbbi években.

Romániában megint elzavarják a politikai elitet a sok százezres tüntetéseken, pedig ott sokkal kevesebb a tét: csak egy törvény, amit visszavontak, ami kvázi engedte volna a korrupciót. Nálunk nagykanállal vesznek ki a közösből a mészároslőrincek, tiborczok és ki tudja még, kicsodák. Ahelyett, hogy ezeket zavarnánk el, inkább ráküldjük a rendőrséget, vagy a szippantós kocsit azokra, akik a maradék demokratikus eszközökkel próbálják a hatalom megalom hülyeségeit megakadályozni.   

Keserűen azt mondhatjuk: egyszerűbb lenne betiltani az egész népszavazósdit. „Ezek” úgyis tapsolnának örömükben, hogy elveszik a jogaikat.

Facebook Comments