Mészáros Nem Stróman Lőrinc fizette ki az Orbán-klán 3 milliárdos tartozását

Mészáros Nem Stróman Lőrinc fizette ki az Orbán-klán 3 milliárdos tartozását

meszaros-lorinc1-e1446197273738.jpg

Orbán Viktornak nincs strómanja! Mészáros Lőrinc nem stróman! Stimt? Az pedig csak a véletlen műve lehet, hogy annak a cégnek, amelyikben Orbán rokonai szerepelnek, épp Mészáros érdekeltsége rendezte a 3 milliárd – nem elírás! – forintos tartozását.

Az ügy úgy kezdődött – bár a részleteket némi homály fedi, mert bár kizárólag közpénzről van szó az üzletben, az adatokat a kormány mégsem köti az adófizetők orrára –, hogy Szijjártó külügyér alá tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház hihetetlen üzleti lehetőséget látott a Cider Alma Kft-ben. Meg is kínálta őket 2015-ben 3.2 milliárd (!) forintnyi közpénzzel. A Cider számításai talán mégsem jöttek be maradéktalanul – vagy mégis –, annyi biztos: nem tudták visszafizetni az államtól kapott jótéteményt. Sebaj, Szijjártóék zálogjogot kaptak több millió darab meggy és kukoricakonzervre. Ha már a Cider nem tudta ezeket eladni, hátha a külügynek jobban megy majd a biznisz.

Végül azonban megoldódott az ügy:

színre lépett a konzervek nagy kedvelője, minden idők legtehetségesebb gázszerelője, Mészáros Nem Stróman Lőrinc.

De mit keres a felcsúti polgármester egy ilyen piti buliban? Alighanem a Cider Kft és szatelit-cégeinek tulajdonosi összetétele vonzotta őt – vagyis parancsolták bele a szívébe a vonzalmat. Cideréék ugyanis az Orbán-klán tagja, elsősorban Lévai Anikó first lady családi köteléke, de felbukkan itt is a semmiből ki nem hagyható first sógor, Tiborcz István is.

Az állami bevételekért aggódók megnyugodhatnak: a Mészároshoz sok szállal kötődő Hórusz Faktorház rántotta elő a mellényzsebből a milliárdokat.

Ismerjük az ilyenkor szokásos érveket: ha valaki vezető politikus rokona, már nem is vállalkozhat? Dehogynem. Két dolgot ajánlanánk mégis az Orbán-klán elkötelezett védelmezői figyelmébe:

  • gondolkozzanak el, miként reagálnának ugyan erre a hírre, ha a szereplői baloldali politikusok és családtagjaik lennének,
  • a családtagok pedig – saját és politikus rokonunk jóhírének megőrzése érdekében – azzal üzletnek, akivel csak akarnak, kivéve azt az államot, amelyet vérük vezet épp.

Ugyanis ha akkora üzleti zsenik, mint Rogánné és Vajdáné, menni fog állami milliárdok nélkül is.

Ide kívánkozik még az igazszájú Orbán Viktor egyik örökbecsű mondata a parlamentből:

Egyszerű kérdésre egyszerű választ tudok adni: sose volt, sosem lesz, most sincsen semmilyen strómanom”.

Mi pedig ezt készségesen elhisszük. Hát persze.

(Fotó: 24.hu)
Facebook Comments