Mondunk egy indokot, amitől garantáltan aláírja majd a népszavazásos aláírásgyűjtő ívet

Mondunk egy indokot, amitől garantáltan aláírja majd a népszavazásos aláírásgyűjtő ívet

3,5 millióért rendeltek a Századvégtől propagandakiadványt a budapesti olimpiáról – írja az Átlátszó. A Budapest 2024 Zrt. 10 ezer darabot rendelt az újságból, amit ingyen osztogatnak. Mindezt közpénzből, persze.

szazadveg.png

 

A Századvég, amely milliárdos állami megrendelésekből gazdálkodik és tulajdonképpen a Fidesz egyik háttérintézménye, adja ki a Nemzeti Érdek című lapot. A Századvégről rendszeresen írunk a B1 blogon, érdekes húzásaik vannak. (Itt, itt és itt például.)

A Nemzeti Érdek aktuális számával a századvégesek maguk is hozzá szeretnének járulni a budapesti olimpiai pályázathoz.

1.500 forintért árulják, de az olimpiai pályázaton munkálkodó, amúgy állami tulajdonú Budapest 2024 Zrt. rendezvényein ingyen osztják a lapot a résztvevőknek. Kaptak belőle a fővárosi közgyűlés tagjai is, és még ki tudja, ki mindenki. 

nemzeti_erdek.jpg

Az Együtt kiderítette, hogy

“a színes, közel kétszáz oldalas kiadványt a Budapest 2024 Zrt. Fürjes Balázs, ‘az olimpiai pályázat vezetője’ kísérőlevelével és a pályázat logóját tartalmazó kitűzővel együtt küldte szét címzettek széles körének.”

A kedves gesztus költségeire Pataki Márton (Együtt) közadatigénylésben kérdezett rá, és az olimpiás cég azt válaszolta, hogy “A Budapest20204 Nonprofit Zrt 10.000 példányt rendelt a különszámból. Az összes nyomdaköltség 3.543.000-Ft + ÁFA, a terjesztési szolgáltatások díja összesen 2.990.000-Ft + ÁFA volt. Támogatást a különszám elkészítéséhez nem adtunk, reklámfelületet nem vásároltunk.”

Az Átlátszó szerint reklámfelületet persze nem is kellett vásárolni, hisz az egész újság egy gigantikus reklám. Elég csak átnézni a propagandakiadvány tartalomjegyzékét, már abból látszik, hogy sehol egy kritikus hang, minden nyilatkozó a budapesti olimpiát támogatja.

6,5 millió forintért (közpénzből) a Fidesz a saját háttérszervezetén keresztül reklámozza saját magának az olimpiát. Ügyes. Ja, a Nemzeti Érdek folyamatosan jelenik meg, tehát gyakorlatilag egy nyitott közpénzcsap, az összes fideszes odamehet és nagyot húzhat belőle.

Facebook Comments