Visszavonhatja a Fidesz az olimpiai pályázatot

Visszavonhatja a Fidesz az olimpiai pályázatot

A Momentum szerint 266 151 aláírást gyűjtöttek össze az aktivisták, a sajátjaik, illetve az ellenzéki pártokéi, mint mint az LMP, az Együtt és a Párbeszéd. Ez majdnem a duplája a szükséges mennyiségnek.mm.jpg

Ezzel valószínűleg megfúrják a budapesti olimpia költséges, korrupt, csődbe vivő tervét.

Több jel is utal arra, hogy a Fidesz nem várja meg, amíg a népszavazás kényszeríti a Főváros Önkormányzatot, hogy visszavonja a pályázatot, hanem elébe mennek az eseményeknek, és maguk kezdeményezik a visszavonást.

  • Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint nem próbálnak meg jogászkodni, azaz nem emelik meg utólag a szükséges aláírások számát. Tekintve azok nagy mennyiségét, ennek nem is lenne értelme. Meg aztán jogállamban élünk, nem?
  • Kósa Lajos egy reggeli tévéműsorban arról beszélt, hogy az olimpiai pályázat nem a kormány ügye, hanem a fővárosé. Már távolítják maguktól a dolgot, mintha nem a kormánytöbbség szavazta volna meg a pályázatot lehetővé tevő törvényt.
  • Tarlós István főpolgármester meg az mondta, ha meglesz a szükséges számú aláírás, akkor javasolni fogja a közgyűlésnek, hogy vonja vissza a pályázatot.
  • A kormánypropaganda az aláírásgyűjtés 30 napja alatt feltűnően csendben volt az ügyben, nem születtek cikkek és interjúk, valamint lemondták a vitákat is az ellenzőkkel. Ezzel egyfelől nyilván hidegen akarták tartani az ügyet, agyonhallgatni, hátha nem lesz meg a megfelelő számú szignó. Másfelől viszont elkötelezni se akart a Fidesz és a kormány, hogy könnyebb legyen kihátrálni belőle.
  • A vasárnap boltzárnál már volt precedens ara, hogy meg se várják a népszavazást, ha már elkerülhetetlen, akkor maguk kezdeményezik a visszavonást, hogy minél hamarabb lekerüljön az asztalról a téma.
  • Orbán Viktor és Lázár János is azt mondta, tisztelteben fogják tartani az emberek véleményét. Azaz most már elkerülhetetlen hogy ellenzők, akik Budapesten többen vannak, álláspontja győzzön.

Orbán amúgy augusztus óta nem ejtette ki a száján az olimpia szót,

nem nyilvánult meg az ügyben. Akkor azt mondta, nem az a kérdés, hogy miért rendezzen Magyarország olimpiát, hanem az, hogy miért. Mert ő nem tudott egyetlen okot sem a rendezés ellen.

Hát most már tud 266 ezret.

Most már valójában az sem kérdés, hogy megvárják-e a népszavazást a visszavonással. Hülyék lennének megvárni.

Facebook Comments