A nem szexi az új szexi – 5 menő cucc, amit idén utálni fognak rajtunk

A nem szexi az új szexi – 5 menő cucc, amit idén utálni fognak rajtunk

A divatban időről időre előkerülnek olyan darabok, amiket az emberek igazából nem tartanak se csinosnak, se szexinek. Minden szezonban meg is írják róluk, hogy ezeket a ruhákat utálták a legjobban a nőkön a férfiak. 

Szeretném deklarálni, hogy én nem kedvelem ezeket a listákat, mert egyrészt senki ne a férfiaknak öltözzön (főleg ne a rossz ízlésűeknek), másrészt attól, hogy valami nem szexi, még lehet érdekes, vicces, jó hangulatú, vagy legfőképpen egyedi, és ezek százszor fontosabb jelzők.

A férfiakat taszító ruháknak és azok viselőinek egyébként van már külföldi nevük is, úgy hívják őket:

man repellerek.

Ezzel a kifejezéssel először Leandra Medine (@manrepeller) blogjában találkoztam, aki életrajzi könyvet is írt arról Seeking love. Finding overalls. címmel, hogyan vezetett az út a férfitaszító extravagáns szetteken keresztül a nagy szerelem megtalálásáig. Az ő ruhásszekrénye például tele van nem szexi darabokkal, amelyek azonban nemcsak az igazi megtalálására, hanem komoly szakmai sikerekre is predesztinálták a fiatal blogger lányt. Így hát nem csak az Instagramját, a stílusát is jó szívvel ajánlom mindenkinek.

De mitől szexi egy ruha? Hihetünk-e még az „old school” szexiben? És legfőképpen mik a legszexibb nem szexi darabok idén tavasszal?

A mitől szexi egy ruha kérdést nagyon egyszerűen megválaszolom:

a viselőjétől.

Akármilyen legendák keringenek a testhez simuló ruhák és a magassarkú cipők varázserejéről, elárulom, egyik sem működik egy magabiztos, klassz nő nélkül. Bármilyen miniszoknya hülyén tud kinézni, ha rossz darabokkal kombináljuk, ha nem szép az anyaga, nem jó a szabása, vagy ha csak nem tudjuk természetesen viselni. Ezzel egyidejűleg bármilyen oversize kabát, buggyos nadrág, nagymama pulóver lehet vonzó, ha alatta egy helyes, jópofa lány van. A szexi szett mindig az összhatáson múlik, és soha nem tehetjük ezt a felelősséget egyetlen ruhadarab vállára.

2017-ben is az a szexi, amit eddig annak hittünk, vagy egy új világrend kezd a szemünk láttára kibontakozni?

Úgy tűnik, az utóbbi. Az idei (igazából már a tavalyi) divat is az összevisszaságról, a kontrasztról, az anyagok, a színek és a stílusok kavalkádjáról szól. Eddig talán soha nem lehetett ennyire szabadon öltözni, ennyire merészen keverni mindent mindennel. Angolul úgy nevezik ezt a sokszínűséget, hogy

nerdy eccentricity,

ami magyarul „idétlen különcségnek” fordítható. A jelenség élharcosa egyébként a Gucci kreatív igazgatója, a Jézus-arcú Alessandro Michele, aki nagyjából a halálból hozta vissza a divatházat ezzel a nagy port kavart paradigmaváltással. A Gucci hosszú évtizedeken át volt a gazdag csajok játékszere, amiből pár pillanat alatt alternatív, artisztikus márkát csinált az új igazgató. Az elegáns, nőies ruhákat a bohókás, elvont, játékos darabok váltották fel, amik egy egészen másfajta szexiséget plántáltak bele a köztudatba. A Gucci példáját a legtöbb megújulni vágyó divatcég követte és úgy tűnik, 2017-re megérett a világ egy eddig ismeretlen szexire: a nem szexire.

Nézzük, idén mivel lehet majd polgárt pukkasztani! Mivel még erősen tél van, kezdem a

puffer dzsekivel.

 

  • Amit tudni kell róla: meleg, pufóka, és legalább hárman elfértek benne. 
  • Így fogsz benne kinézni: mint egy Michelin-baba.
  • Ezzel érdemes felvenni: mivel mindent mindennel fel lehet venni, ezért vegyétek úgy, hogy mindenre a mindennel a válaszom. De ne tűnjön úgy, hogy megspórolom a munkát, így tehát: farmerrel, mackónadrággal, csipkeruhával, ceruzaszoknyával ajánlom.

A következő magyarázatra szoruló tárgy a

mackónadrág

(trackpants). Csak két pillanatig nem figyeltünk oda, és a susogós naci alattomosan bekúszott a mainstreambe.

  • Amit róla tudni kell: kényelmes, általában egyszínű, pamut vagy gyapjú, esetleg viscose.
  • Így fogsz benne kinézni: mint egy menő New York-i blogger.
  • Ezzel érdemes felvenni: tornacipővel vagy magassarkúval, hoodie-val vagy fehér blúzzal, bőrdzsekivel vagy zakófelsővel.

Az az érdekessége, hogy lehet hasonlóan sportos darabokkal kombinálni, de az igazság az, hogy a hozzá nem illő, elegáns ruhákkal néz ki a legjobban!

Egy ideje a legmenőbb dolog az

oversize pulcsi.

Ez lehet hoodie (kapucnis felső), vagy egy nagymamás kötött pulóver is.

  • Ezt kell róla tudni: pamut vagy kötött, színes vagy mintás, a lényeg, hogy olyan nagy legyen, hogy szinte elvesszen benne az ember.
  • Így fogsz benne kinézni: mint egy nő, akire nagy a pulóvere.
  • Ezzel érdemes felvenni: csipkeszoknyával, lakkszoknyával, mintás ruhával, tüllruhával, sportcipővel vagy magassarkúval. Természetesen lehet egyszerűen farmerrel is hordani, de annak semmi értelme! Az a legjobb, ha szofisztikált darabokkal viseled.

 

 

Zokni szandállal?

Miért ne?

  • Amit róla tudni kell: pamut vagy frottír, hosszúszárú (hogy minél jobban látszódjon), sportos, vagy vicces mintás és minden erotikát nélkülöz.
  • Így fogsz benne kinézni: mint aki zoknival hordja a szandált.
  • Ezzel érdemes felvenni: elegáns magassarkúval, lehetőleg lakkal!!! (Ha már csinálod, csináld rendesen!)

 

 

És ha a zoknis lányoktól még nem fordult ki a világ a négy sarkából, akkor jöjjön a kedvencem, a non plus ultra: a

szőrös papucs.

A legvagányabb dolog idén tavasszal a jó meleg, szőrös papucs lesz, aminél ambivalensebb divatcikk nincs most a piacon.

  • Ezt kell róla tudni: lapos, pántos, szőrös, többnyire színes, szélsőséges esetben gyöngyös, vagy erősen díszített. Megtalálható a Zara, a Puma és a Fendi kínálatában is, ami azt jelenti, hogy egy ideális világban idén márciustól az alsó középosztálytól a felsőosztályig mindenki szőrös papucsban járna. (Jelenleg úgy érzem, megint egyedül leszek benne szeretnivalóan nevetséges.)
  • Így fogsz benne kinézni: mint egy nő, szőrös papucsban.
  • Ezzel érdemes felvenni: farmerrel, szép ruhával, Adidas nacival és zakófelsővel.

 

 

 

Na de mi garantálja, hogy ha ezeket bevállaljuk, nem rontjuk el? Semmi. Ha elég sokat tanulmányozza valaki a menő bloggerek Instagramját, akkor egy idő után ragad rá valami és nagyobb magabiztossággal hord merészebb dolgokat. Sokaknak nehéz lesz megbarátkozniuk a legújabb trendekkel, de én azt vallom, hogy kockázat nélkül nincs siker.

Honey Fitz

Facebook Comments