Annyira vállalhatatlanok Orbán mondatai, hogy Lázár le is tagadta azokat

Annyira vállalhatatlanok Orbán mondatai, hogy Lázár le is tagadta azokat

20150921orban-viktor-lazar-janos.jpgOrbán Viktor nem beszélt Magyarország etnikai viszonyairól, csak a homogenitásról, vagyis a menekültek befogadása ellen – értelmezte (szándékosan félre) főnöke szavait Lázár János. Majd bónuszként bűnözőknek titulálta a közmunkásokat.

Mi köze van az alapjövedelem bevezethetőségének Magyarország etnikai viszonyaihoz? – hangzott az egyszerű kérdés Lázár kormányinfóján. A kancellária miniszter és Kovács szóvivő egymást túlharsogva jelentették ki rögvest: Orbán az iparkamara előtt elmondott beszédében ilyet nem mondott!

Majd jött a szokásos süketelés: a miniszterelnök az ország homogenitását, mint előnyt mutatta be, amelynek annyi a jelentése, hogy nem akarunk menekülteket befogadni. Emellett azt is közölte Lázár, hogy az alapjövedelem egy kommunista gondolat, amelynek az a lényege, hogy egyesek azért dolgoznak, hogy mások munka nélkül kapjanak pénzt. (Ez persze legalább akkora baromság, mint Lázár legtöbb gondolata, de terjedelmi korlátok miatt ezt most nem elemezzük.)

Sajnos Lázárnak és Kovácsnak már megint nem sikerült találkozniuk a valósággal. Orbán ugyanis a következőket állította – saját weboldala szerint:

Ez az az ötlet, hogy embereknek akkor is adjunk pénzt, hogyha nem csinálnak semmit, tehát nemcsak arról van szó, hogy munkanélküli segélyt adjunk, hanem hogy legyen egy összeg, amit mint a gazdag arab országokban, ahol föltör az olaj a földből, állampolgársági alapon szét lehet osztani, és ha valaki egy összeget nem keres meg, akkor addig az összegig csak adjunk úgy neki oda.

Most Magyarországnak az etnikai viszonyai is bonyolultak,

tehát az nem egy olyan egyszerű kérdés, de szeretném jelezni, hogy mind Magyarország adottságai, mind pedig a munkaalapú versenyképesség logikájából tekintve ez egy teljességgel elképzelhetetlen program.”

Hogy mi köze az alapjövedelemnek az ország etnikai viszonyaihoz, az máig rejtély. Persze értjük, hisz magyarra lefordítva a mondat így hangzik: amíg ennyi az ingyenélő cigány, addig nem lesz segély. De hát még Orbán is van annyira PC, hogy az ilyen gondolatait becsomagolja.

Mindez persze Lázárnak nem volt elég. A munkaalapú társadalom magasztalása közben közölte: amióta ilyen magas a közfoglalkoztatottak száma (átlagosan 260 ezer fő az elmúlt években), azóta 47 százalékkal csökkent az elkövetett bűncselekmények száma. Újabb magyarítás: amióta közmunkán vannak az emberek, nem lopnak.

Orbán és Lázár, a két legsikeresebb eladó az egyszerű igazságok boltjában. És sajnos vannak vásárlóik.

(Fotó: origo.hu)
Facebook Comments