Orbán kétségbeesett kijelentésre szánta el magát az etnikai homogenitással

Orbán kétségbeesett kijelentésre szánta el magát az etnikai homogenitással

Egyetlen oka van annak, hogy a náci nézetekhez nyúlt: a bukás. 

orban_hitler.jpg

„Megint hétfő van, Orbán megint megbukott”

– vicceskednek a kommentelők, amikor Orbán bukásairól írunk. De ha megnézzük a számokat, azt látjuk: a Fidesz népszerűsége megint csökkenőben van a tavaly októberi csúcs óta.  

A kispártok pedig feljöttek egy kicsit a Nolimpiai kampánnyal.

Több következtetést is levonhatunk Orbán etnikai homogenitásról szóló kijelentéséből.

„Az ország ‘felértékeléséhez’ meg kell őrizni az etnikai homogenitást, mert ‘a túl nagy keveredés bajjal jár’, ugyanígy fontos a kulturális egyszínűség…”

(Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évnyitóján – részlet az MTI tudósításából)

A pártoknak folyamatosan kampányolniuk kell, hogy fenn tudják tartani az érdeklődést.

 

Amint elmúlt az uszítókampány a menekültek ellen (szándékosan nem írunk migráncsot), Orbánék népszerűsége azonnal zuhanni kezdett. Amint elkezdődött a Nolimpia-kampány, az LMP népszerűsége emelkedni kezdett, vele együtt a többi kis párt is, akik részt vettek a kampányban.

Miért kell kampányolniuk?

Mert ebben a médiatérben, ahol a Fidesz minden apró böffenését közvetíti a csatlós lakájmédia, de a többi pártról nem tudunk semmit, nem elég, ha egy politikus kiáll sajtótájékoztatót tartani – cselekednie kell. A Nolimpia erre remek példa. Ugyanakkor a Fidesz-fanoknak is szüksége van munícióra, hogy fenn lehessen tartani a harckészültséget, kell nekik az uszulás, a kampány. Orbánnak is küzdenie kell a figyelemért, mert a tekintetek előbb-utóbb meglátják a habos-babos propaganda mögött a rideg valóságot az ország állapotáról. Amint a kampánynak vége és elkezdenek beszélni arról, hogy még budipapír sincs a kórházakban, vagy, hogy mennyire hülyére veszik a gyereket az iskolában, Orbán megbukott. (Megint.)

A társadalom belefáradt a politikai csatározásokba és teljesen érdektelenné vált.

Az emberek rájöttek, hogy nem tudnak beleszólni abba, ami történik és a tanult tehetetlenség állapotába kerültek. Az értelmesebbje kivándorol, vagy sehova sem vezető tüntetésekre jár, a többiek csak simán tűrnek. A politikától már nem vár senki semmit. Ezért lophat még mindig Pénztáros Lőrinc nagykanállal a közösből, ezért lehet 3 milliárdból űrközpont. Ezért mondhat olyat a magyar miniszterelnök, amit utoljára egy 1941-es törvény indoklásában olvashattunk:

 

„Az eddigi rendelkezések mellett, amelyek elsősorban a jövő nemzedékek szoros értelemben vett egészséges származásának biztosítását kívánják szolgálni, nem kisebb jelentőségű feladat annak a célnak elérésére törekedni, hogy a magyar nemzet faji tisztasága megóvassék erősen eltérő fajokkal való vérkeveredésektől, amelyeknek természeti következményei csak további keveredéstől mentes több nemzedéken keresztül oszlanak el.”

(Részlet az 1941. évi XV. törvénycikk miniszteri indoklásából)

 

Nem az tartja Orbánt hatalmon, hogy olyan zseniális, hanem a néma többség, amelyik senkire se menne el szavazni és el se olvassa a politikával foglalkozó híreket (lásd még: „élből letiltok mindenkit a Facebook-on, aki politizál”).

A néma többség, ami eltűri, hogy Orbán jobb híján fasiszta mondatokat üvölt ki nyilvánosságba, hátha ezzel még meg tudja szerezni a fanok figyelmét és megosztani a magyar társadalmat.

Normális országban egy ilyen mondatért

  1. az emberek az utcára mennek tüntetni,
  2. az ügyészség vádat emel,
  3. a Parlament felfüggeszti a képviselő mentelmi jogát,
  4. a bíróság pedig ítél.

 

Mert bűncselekmény ilyet mondani, ez ugyanis nyílt uszítás az etnikai kisebbségek ellen. 

Orbán megbukott. Csak a közönyös ország még elviseli egy darabig.

Facebook Comments